Victora & Alfred Waterfront

Sprudlande shopping, trevliga nöjen & välsmakande restauranger vid en av Kapstadens största turistattraktioner.

Victoria and Alfred Waterfront är Kapstadens modernaste shoppingområde. Det ligger i den gamla hamnen i Kapstaden som byggdes på 1860-talet och framkallar bilder av hamnens tidiga dagar. Som en av Kapstadens största turistattraktioner ligger mycket av dess charm i det faktum att den här kommersiella hamnen ligger mitt i en stor nöjesplats med pubar, restauranger, hantverksbutiker och härlig shopping. 

Bland denna uppsjö av butiker hittar ni exempelvis välkända modejättar som H&M och Zara men även lokala mode- och designbutiker. För den som är hungrig och i farten finns flera snabbmatsställen men vi rekommenderar varmt ett besök på restaurangen Den Anker. Denna belgiska restaurang erbjuder makalösa vyer över hamnen och Table Mountain och serverar enligt oss kanske Kapstadens bästa musslor. På V&A Food Market hittar ni streetfood och besöker ni Waterfront på en lördag eller söndag gör ni bäst i att inte missa OZCF Market som är en farmers market med bland annat live musik, grönsakshandlare, delikatessbutiker och mycket mycket mer.

Från V&A Waterfront utgår också utflyktsbåtarna till den gamla fängelseön Robben Island och här finns akvariet Two Oceans Aquarium med prov på Atlantens och Indiska oceanens rika undervattensliv. 

vy från v&a waterfront i Kapstaden