GUIDE OM FRANSCHHOEK

Upplev utsökta viner & mat i världsklass i Sydafrikas gourmethuvudstad.

vingård i franschhoek Marcelo novais unsplash

Franschhoek som betyder “Det Franska Hörnet” är en av Sydafrikas äldsta städer. Franschhoek ligger cirka 75 kilometer från Kapstaden och är enligt oss en av de mest pittoreska. Staden som är landets mat- och vinhuvudstad är ett mecka för gourmanden och här kan ni besöka oändligt med vackra vingårdar. 

Vin, mat och historia i Sydafrikas gourmethuvudstad

Franschhoek är mest känt för sin enastående vinindustri och däribland för tillverkningen av Methode Cap Classique som är Sydafrikas motsvarighet till champagne. Förutom viner är Franschhoek anmärkningsvärt för att ha några av de bästa restaurangerna i landet med många prisbelönta restauranger att välja mellan. Staden är ett måste på er semester och vårt absolut bästa tips för att uppleva Franschhoeks vingårdar är att ta en vintur med Franschhoek Wine Tram

Franschhoek bosattes ursprungligen av franska hugenotter som började odla vin i dalen. Många av gårdarna namngavs efter de områden i Frankrike som bosättarna kom ifrån och som idag är några av Franschhoeks mest välkända vingårdar. När hugenotterna kom till dalen 1688 strövade Afrikanska elefanter fritt i dalen vilket är ganska fascinerande att tänka på. Besök gärna Huguenot monumentet som ligger vid ena änden av huvudgatan. Huguenot Memorial Museum som berättar om den spännande historien om de första bosättarna i Franschhoek. Strosa därefter ner för huvudgatan bland eklektiska butiker, konstgallerier och självklart fantastiska restauranger.

Saker att göra i Franschhoek

VINTUR

Franschhoek Wine Tram

franschhoek village market

MARKNAD

Franschhoek Village Market

fine dining at chefswarehouse at maison

FINE DINING

Chefs Warehouse at Maison