De bästa marknaderna i Kapstaden

Upplev Kapstadens bästa marknader 

I Kapstaden finns mängder med härliga och trendiga marknader att utforska och det finns något för alla smaker. Shoppa second hand och vintage på loppmarknader, ta med hela famljen på en avkopplande utflykt till Stellenbosch, njut på läckra matmarknader eller handla färska grönsaker på bondemarknader. Nedan har vi listat våra favoritmarknader i Kapstaden med omnjed – passa på att besöka dem alla när ni semstrar i Kapstaden. 

ozcf market i v&a waterfront i kapstaden

Oranjezicht City Farm Market

Vi börjar med en av våra favoriter – OZCF! Oranjezicht City Farm Market i Granger Bay vid V&A Waterfront är en av de mest populära marknaderna i Kapstaden som varje helg lockar lokalbor som turister. Marknaden som startade som en liten farmers market i Oranjezicht har numera utvecklats till att blivit en av de festligaste med livlig och glad atmosfär. Varje lördag och söndag oavsett väder kan ni shoppa lokala råvaror, street food och hantverk. Vad sägs om färska grönsaker odlade på urbana kolonilotter, mejeriprodukter, kött, mängder med läcker streetfood, vintage och plantor. 

Tips: det bästa med marknaden enligt oss är utbudet med härligt frukt och grönt. Ofta finns små mängder av specifika frukter och grönsaker så åk dit tidigt, ta en kaffe och shoppa loss. På OZCF Market är även hunden välkommen.

Webbplats:  www.ozcf.co.za 

v&a food market i waterfront i kapstaden

V&A Food Market & Makers Landing

På V&A Waterfront hittar ni inte bara en utan två marknader med street food. I det gamla kraftverket nere vid kajen hittar ni V&A Food Market. V&A Food Market ligger i nära anslutning till shopping och här kan ni njuta av en matupplevelse med livlig atmosfär. Här finns över 30 olika mat- och hantverksstånd så det är bara att välja och vraka. 

Makers Landing är den senaste i raden av spännande matmarknader på Kapstadens gastronomiska matscen. Makers Landing slog upp sina dörrar i december 2020 och här hittar ni en gigantisk gemenskap av innovativa unga kockar i träning och en vibrant matmarknad där ni kan äta klassiska och prisvärda sydafrikanska rätter som samosas, gatsbys och malay curries. Utöver detta kan ni shoppa färsk och hållbart fiskad fisk, kött- och mejeriprodukter, kaffe och läckra bakverk. Makers Landing ligger vid färjeterminalen nere i V&A Waterfront.  

Tips: missa inte The Ugly Dumpling i V&A Food Market eller Sidewing vid Makers Landing.

The Old Biscuit Mill Neighbourgoods Market

The Old Biscuit Mill Neighbourgoods Market som ligger i området Woodstock i Kapstaden är nog i särklass den mest populära marknaden. Här hittar ni Kapstadens mest trendiga människor och marknaden är en av de mer välkända bland turister. Hit kommer hungriga foodies för att njuta av läcker street food och hippt folk för att shoppa härligt vintage och lokal design. Marknaden som har funnit i över ett decennium är ett måste för alla som besöker Kapstaden och Old Biscuit Mill. Neighbourgoods Market pågår varje lördag från 9 och oavsett väder. 

Tips: ta gärna en uber hit eftersom det ofta är svårt att hitta en parkering på lördagar när marknaden pågår.

Webbplats: www.theoldbiscuitmill.co.za

hout bay harbour market

Bay Harbour Market

Har ni vägarna förbi Hout Bay under en helg måste ni passa på att besöka Bay Harbour Market. Bay Harbour Market i Hout Bay är en vibrant marknad som hyllar Sydafrikas mångfald och kreativitet – vilket märks i både atmosfär och shoppingutbudet. Här kan ni shoppa unikt och lokalt hantverk, design, mode och konst och unna er läcker street food. Varje helg spelas livemusik med lokala band och ett nytt band gigar varje dag från 13. Kom hit, shoppa, slå er ner och njut av både musik och något gott att äta.

Tips: missa inte Stokkiesdraai som säljer sjukt god biltong.

Webbplats: www.bayharbour.co.za

loppmarknad

Milnerton Flea Market

Milnerton Flea Market i Paarden Eiland cirka 15 minuter med bil från centrala Kapstaden är fyndjägarens dröm. På marknaden som är lika stor som fyra fotbollsplaner med utsikt över Table Mountain samsas hundratals med marknadsstånd med enbart second hand. Här kan ni fynda allt från potjies, ljusstakar i mässing, handblåst glas, leksaker och andra vintageföremål. Milnerton Flea Market är en av våra favoriter och har öppet lördagar och söndagar. Här finns gott om parkering och det är även fri entre. 

Tips: här finns härlig second hand så långt ögat kan nå – men kom tidigt för att för att fynda de bästa föremålen.

Webbplats: www.milnertonfleamarket.co.za

blaauwklippen family market i stellenbosch

Blaauwklippen Family Market

Har ni vägarna förbi Stellenbosch rekommenderar vi starkt ett besök på Blaauwklippen Family Market. Marknaden är öppen varje lördag och söndag från kl 10 och här ligger fokus på lokala, ekologiska och säsongsbetonad mat, råvaror och hantverk. I den gamla gårdsbyggnaden och tillika delin kan ni handla oliver, ost, nybakat bröd och köttprodukter och utanför finns gott om marknadsstånd som säljer mode, smycken och design. Här finns även en dedikerad matmarknad med läcker street food och lokalproducerat öl. Under de grönskande gigantiska ekarna finns långa rader med bord men vi rekommenderar att ni tar med en filt och slå er ner på gräsmattan istället med en flaska vin. För barnen finns hoppslott, ponnyridning, trampvagnar och mycket mer. Blaauwklippen Family Market är den perfekta utflykten för hela familjen.

Tips: Blaauwklippen är framför allt en vingård så passa på att köra en vinprovning!

Webbplats: www.blaauwklippen.com