KAPSTADENS BÄSTA SHOPPING

Shoppa loss på gigantiska köpcentrum, shoppingstråk & shoppingnav.

Victoria Wharf & Victoria & Alfred Waterfront

Victoria & Alfred Waterfront är en välkänd turistattraktion och kanske den mest populära destinationen för shopping i Kapstaden. Själva köpcentret heter Victoria Wharf och här finns över 450 butiker som erbjuder allt från mode, design och inredning, matbutiker till souvenirbutiker. Här hittar ni exempelvis modegiganterna H&M och Zara men det finns även flera lokala modebutiker såsom MRP Clothing, Country Road och Edgars. Utöver härlig shopping finns flera restauranger och snabbmatsställen – ni kan garanterat välja och vraka beroende hur suget står sig på. 

Utanför köpcentret hittar ni V&A Food Market och The Watershed. V&A Food Market är en trevlig matmarknad som är perfekt för lite enklare lunch. The Watershed är ett gigantiskt vibrant shoppingområde där ni kan shoppa lokal design, hantverk och mode. The Watershed är det perfekta stället för dig som vill handla med fina presenter till de där hemma. 

Tips: För svensken som har glömt att ta med sig tillräckligt med snus finns en tobaksbutik som numera säljer flera olika sorters snus.

Webbplats: www.waterfront.co.za/

Kloof street

Kloof street är en av Kapstadens livligaste gator med shopping, restauranger, caféer och barer. Längs med gatan hittar ni flera lokala modebutiker, designbutiker, hårfrisörer och mycket mer. Kloof street är definitivt våran favoritgata i Kapstaden eftersom man enkelt kan spendera en hel dag här. Börja dagen med en kaffe och frukost på Cafe Paradisio, strosa ner för gatan och spana in alla butiker och ta sedan en lunch på mysiga Kloof Street House eller hippa Our Local @ 117 Kloof. Med sitt livliga nattliv och utbud med trendiga barer och restauranger är Kloof street det perfekta stället för lite bar hopping ända in på småtimmarna. 

Tips: det finns så många trevliga restauranger och barer att välja på men ett måste är Asoka som serverar extremt bra tapas och cocktails.

The Old Biscuit Mill

The Old Biscuit Mill i Woodstock är stället där kulinariska läckerheter möter vacker lokal design och hantverk. Här finns cirka 20 butiker med fokus på lokala mode- och inredningsdesigners, konst och hantverk. På lördagar kan ni även passa på att besöka den vibranta marknaden Neighbourgoods Market som är en populär turistattraktion i Kapstaden. Ta en take away kaffe, spana in alla fina butiker och njut sedan av en trevlig lunch på någon trevlig restaurang. 

Tips: missa inte den vibranta mat-och designmarknaden Neighbourgoods Market.

Webbplats: www.theoldbiscuitmill.co.za

Canal Walk

Canal Walk är ett gigantiskt shoppingcenter som ligger cirka 20 minuter utanför centrala Kapstaden. Här finns över 400 internationella och lokala butiker och här kan ni shoppa allt från mode, design, inredning, böcker, skönhetsprodukter och souvenirer. På Canal Walk finns en enorm så kallad food court som erbjuder mängder med restauranger för den hungrige. De flesta är dock snabbmatställen men ni hittar flera andra restauranger och cafeer runt om i köpcentret. Har ni inte varit här tidigare kommer ni garanterat att vilja åka tillbaka eftersom det finns så extremt många butiker att upptäcka. Behöver ni en paus i shoppandet finns även en biograf. 

Tips: Du tar dig enklast hit med en uber.

Webbplats: www.canalwalk.co.za/