Kirstenbosch Botaniska Trädgård

Utforska färgsprakande flora & fauna i ”The Most Beautiful Garden in Africa”

Kirstenbosch Botaniska Trädgård omfattar fem kvadratkilometer på den östra sluttningen av Taffelberget och är känd som en av de sju Magnifika Botaniska Trädgårdarna i världen. Den botaniska trädgården ligger vid foten av Taffelberget och här finns ca 9.000 av Sydafrikas 22.000 växtarter representerade. 

Trädgården är känd för sina många arter av protea. Protean är Sydfrikas nationalblomma. I den vackra trädgården finns mängder av inhemska, mer eller mindre sällsynta växter och även fåglar. Gladiolus som finns i ca 150 olika varianter, Clivia som tillhör Amaryllis släktet och 350 varianter av proteor är bara ett axplock av de växter som har sitt ursprung i Sydafrika. 

Kirstenbosch Botaniska Trädgård skapades ursprungligen av imperiebyggaren Cecil Rhodes år 1895. I denna magnifika naturpark finns 4.000 inhemska växtarter, inte minst den blommande buskvegetation som går under samlingsnamnet fynbos – proteas, ericas, restios och disas. Många av dem namngivna av de svenska Linnélärjungarna Sparrman och Thunberg som var i Kapprovinsen i slutet på 1700-talet.