Table Mountain

Upplev Kapstadens mest populära attraktion & ett av världens sju nya underverk.

Table Mountain eller Taffelberget som det kallas på svenska är ett måste på din semester i Kapstaden. Av alla de spännande attraktioner som finns att utforska vill du absolut inte missa ett besök på Table Mountain. Table Mountain som omfamnar Kapstaden tillhör ett av de New 7 Wonders of Nature och lockar tusentals turister varje år. Även om det är många turister så är det värt att ta sig dit. På topplatån som mäter hela tre kilometer från ände till ände finns det gott om utrymme att upptäcka massor av sällsynta växter och djur. På toppen finns en restaurang med självbetjäning. Ett tips är att ta linbanan upp på eftermiddagen för att njuta av den makalösa utsikten och solnedgången med något gott att dricka. 

Taffelberget är över tusen meter högt och Kapstadens riktmärke. Under sommaren blåser det oftast ifrån sydost och drar då med sig fuktig luft från False Bay. Detta ger upphov till en molnformation som rinner ut över kanten på berget som ett vattenfall och har fått namnet ”Bordsduken” vilket är ett skådespel i sig själv. Berget är känt för att ofta vara täckt av dimma. Skulle så vara fallet är inte linbanan öppen. Förutsatt att vädret är bra går banan alla dagar i veckan från morgon till kväll. För att undvika de längsta köerna är det bra att vara på plats vid dalstationen vid öppningsdags eller förboka biljetter online. 

För den atletiske som känner sig extra manad finns utmärkta leder av olika svårighetsgrad för att ta sig till toppen på berget.

För mer information och för att boka biljetter besök: www.tablemountain.net