Cape Point Naturreservat

Cape Point - Sydafrika

Cape Point Naturreservat

Cape Point

Även om Cape Point är inte den sydligaste spetsen på Afrika, som många tror, men är det en av de vackraste delarna av den afrikanska kontinenten. Cape Point Naturreservat kan utforskas på olika sätt, från vandringsleder till helikopterturer.

Cape Point, den vackra spetsen av Kaphalvön, har blivit känd för sin havsutsikt, Cape Point fyren, liksom omfattande utbud av flora och fauna som du hittar här. Cape Point naturreservat, omfattar 7750 hektar rik och varierande flora längs dess 40km kust, sträcker sig från Schuster Bay i väster till Smitswinkel Bay i öster.

Cape Points udde består av tre uddar: Godahoppsudden   Cape Maclear och Cape Point själv. Klipporna i Cape Point, mer än 200 meter över havet, och erbjuder den perfekta utsiktsplatsen för valar, vanligare mellan maj och november. Delfiner kan ses under hela året.

Sedan 2004 har Cape Point Naturreservat varit en del av Cape Floral Kingdom, en Unescos världsarv. Det utgör också en populär del av Taffelbergets National Park.

Mångfalden, densiteten och endemism av den inhemska floran här är bland världens högsta - cirka 1 100 inhemska växtarter, av vilka en del inte förekommer någon annanstans på jorden.

Många människor bara går rakt på fyren - men det skulle innebära att gå miste om så mycket. På många natursköna vandringsleder, kan fågelskådare få syn på ca 250 fågelarter, bland sjöfåglar, örnar, Cape sugarbirds och sunbirds samt den hotade afrikanska svart strandskatan.

Däggdjursarter som finns i Cape Point Naturreservat inkluderar antilop klipspringer, stenantilop och eland, liksom Cape mountain zebra och halvöns endemiska Chacma babianer. Blyga rovdjur som caracal och småfläckig genet patrullerar klipporna, och “Cape clawless” uttrar leker i vattensamlingar bland klipporna.

Det finns rikligt med reptiler och amfibier. “Fortunate fundis groda”, du kanske kan få syn på den mycket sällsynta “Taffelbergets spök groda” eller “Kap kvittrar grodan”. 


Kontakta oss gärna för mer information!