Cape Point National Park

Upplev natursköna omgivningar, makalösa vyer och sprudlande fauna vid Sydafrikas främsta turistattraktion.

Även om Cape Point är inte den sydligaste spetsen på Afrika, som många tror, är det en av de vackraste delarna av den afrikanska kontinenten. Cape Point National Park som ligger på den vackra spetsen av Kaphalvön kan utforskas på olika sätt, från vandringsleder till helikopterturer. Cape Point har blivit känd för sin havsutsikt, Cape Point fyren och för sitt omfattande utbud av flora och fauna som du hittar här.

Cape Point National Park som ligger inom Table Mountain National Park omfattar 7750 hektar rik och varierande flora längs dess 40km kust som sträcker sig från Schuster Bay i väster till Smitswinkel Bay i öster. Cape Points udde består av två uddar: välkända Godahoppsudden och Cape Point själv. Klipporna i Cape Point som är mer än 200 meter över havet erbjuder den perfekta utsiktsplatsen för valar som vanligtvis kan ses mellan maj och november. Delfiner kan ses under hela året.

Upptäck världsarv och biologisk mångfald

Sedan 2004 har Cape Point Naturreservat varit en del av Cape Floral Kingdom och Unescos världsarvslista. Mångfalden, densiteten och endemism av den inhemska floran här är bland världens största – cirka 1 100 inhemska växtarter växer här och många av dessa förekommer inte någon annanstans på jorden.

Många människor går rakt till fyren – men det skulle innebära att gå miste om så mycket. På många natursköna vandringsleder kan fågelskådare få syn på ca 250 fågelarter bland annat sjöfåglar, örnar, Cape sugarbirds och sunbirds samt den hotade afrikanska svarta strandskatan. Däggdjursarter som finns i Cape Point Naturreservat inkluderar antilop klipspringer, stenantilop och eland, liksom Cape mountain zebra och halvöns endemiska Chacma babianer. Blyga rovdjur som caracal och småfläckig genet patrullerar klipporna, och “Cape clawless” uttrar leker i vattensamlingar bland klipporna.

Det finns rikligt med reptiler och amfibier. Kanske kan du få syn på den mycket sällsynta “Fortunate fundis groda”, eller “Taffelbergets spökgroda” som den också kallas.

Webbplats: www.capepoint.co.za