VINTUR TILL BL.A. SPIER OCH BOSCHENDAL VINGÅRDAR

Heldagstur

spier vingård

En heldags vintur med fantastiska scenerier, god mat och goda viner. Låt oss ta er på en oförglömlig tur genom de berömda vingårdarna runt Kapstaden

Sydafrikanska viner är nu i världsklass och produktionen ökar för varje år, i dag ligger Sydafrika på sjätte plats i världen vad gäller produktion.

Vintur Spier Vngård

Det finns över 300 vingårdar i landet. Dom flesta ligger i västra kapprovinsen närmare bestämt runt städerna Paarl,  Stellenbosch och Franschhoek.

Vi kommer att besöka 2-3 gårdar på vår tur. Första besöket blir på Spier utanför Stellenbosch. Den här vingården har tagit fasta på den ökade turismen och har ett stort utbud av vin, mat och övriga aktiviteter.

Vintur Spier Vingård

Spier Vingård Forts.

Anläggningen har eget hotell och golfbana. Till och med ett eget tågset från Kapstaden. Vi stannar för fika i deras underbara picknick park och vandrar sedan runt och tittar på anläggningen.
Efter besöket på Spier kör vi vidare genom Stellenbosch som är den andra staden som grundades i Sydafrika, en väldigt trevlig gammal stad som är värd ett besök bara den.

boschendal Vingård

Färden går vidare via Helshoogte Pass  mot Franschhoek  efter vägen stannar vi på vingården Boschendal för vår första vinprovning i skuggan av den stora eken och beroende av tid på året även en s.k. cellar tour för att kolla hur vintillverkningen går till.

Vintur Boschendal Vingård


Franschhoek betyder fritt översatt franska hörnet det var i den här dalen som dom franska hugenotterna i mitten av 1600 talet blev tilldelade landområden för att med sina kunskaper skapa grunden till den nuvarande sydafrikanska vinindustrin.

Staden är också ett gastronomiskt centrum med restauranger i världsklass. Vi intar lunch på en av våra favoriter "French Connection" ett riktigt gourmét ställe.

Mätta och belåtna provar vi ytterligare ett vin på en lokal vingård. Genom en fantastisk natur och dom största fruktodlingarna i landet går färden vidare hem till ert boende.

Kontakta oss gärna för mer information! Vi förbehåller oss rätten att anpassa turen beroende av tid, väder och vind.