Taffelberget – Kapstaden Sydafrika

Taffelberget — Table Mountain

Kapstaden, Sydafrika

Taffelberget

Taffelberget är ett måste, ligger som ett ryggstöd bakom Kapstaden. Linbanor går hela vägen upp och utsikten är vidunderlig. Även om det är många turister så är det värt att ta sig dit. Topplatån mäter hela tre kilometer från ände till ände där det finns det massor av sällsynta växter och djur.

Linbana

Table Mountain — Taffelberget, är över tusen meter högt och Kapstaden riktmärke. För att minska köerna installerades en schweizisk kabinbana med plats för ett 50-tal passagerare.

"Bordsduken"

Under sommaren blåser det oftast ifrån sydost och drar då med sig fuktig luft från varma False Bay, det ger upphov till en molnformation som rinner ut över kanten på berget som ett vattenfall och har fått namnet ”Bordsduken”.

Berget är känt för att ofta vara täckt av dimma. Skulle så vara fallet är inte linbanan öppen. Dimman bildas till följd av en sydostlig havsvind kallad Cape Doctor och kan röra sig med en hastighet av cirka 100 km/timme. Förutsatt att vädret är bra går banan alla dagar i veckan från morgon till kväll (december-april 8-22, maj-november 8:30-18:00). För att undvika de längsta köerna är det bra att vara på plats vid dalstationen vid öppningsdags. Det går även att boka plats i förväg, vid linbanans disk i Tourist Rendezvous Travel Centre på Adderley Street och även på turistbyrån vid Waterfront. Det finns utmärkta leder av olika svårighetsgrad för att ta sig till toppen på berget. Kontakta oss gärna för mer information!