Sevärdheter Sammandrag

Sevärdheter i Kapstaden med omnejd

Sammandrag

Robben Island

Robben Island

Sydafrika förändrades både tack vare yttre påtryckningar och en inre vilja hos främst svarta ledare. Under 400 år var Robben Island en plats där de styrande sände sina politiska kritiker. 

Godahoppsudden

Godahoppsudden

Utöver de vanliga turistmålen: Taffelberget, Godahoppsudden, Robben Island och alla vindistrikt, finns allt från äventyrssporter till champagnekryssningar.

Taffelberget

Taffelberget

Taffelberget är ett måste, ligger som ett ryggstöd bakom Kapstaden. Linbanor går hela vägen upp och utsikten är vidunderlig. Även om det är många turister så är det värt att ta sig dit.

Cape Point

Cape Point

är inte den afrikanska kontinentens sydligaste punkt - denna ligger vid Cape Agulhas längre öster ut — men är ändå en riktig höjdare. Från klippan med Sydafrikas starkaste fyr kan man blicka ut över den dramatiska kuststräckan som gäckat seglare ända sedan portugiserna kom hit på 1400-talet. 

Kaphalvön

Kaphalvön

Andlöst vackra vyer i kontrast med ett vindpinat och bergigt hedlandskap i den Sydvästligaste delen på den Afrikanska kontinenten. Vägen följer bergskedjan som löper längs False Bays östra kust.

Kåkstad

Kåkstad

Den största kåkstaden i Kapstaden heter Khayelitsha som betyder ”vårat nya hem” på Xhosa-språket i Khayelitsha. Här bor uppskattningsvis 500,000 människor. Man uppskattar att det bor totalt. 1,5 millioner själar i kåkstäder runt Kapstaden med andra ord vi pratar om enorma svårlösta problem.

Vindistrikten

Vindistrikten

Området runt städerna Stellenbosch och Franschhoek, ungefär 6-10 mil in i landet österut från Kapstaden är mycket naturskönt och kulturhistoriskt intressant, men framförallt den sydafrikanska vinodlingens högborg.

Stränder

Stränder

Det finns många stränder i Kapstaden och dess omgivningar

Scratch Patch

Scratch Patch

Sydafrika är ofta betraktat som världens skattkammarkista då nästan hälften av jordens ädelstenar hittas i den här regionen. Ta i första hand tillfället i akt och upptäck rikedomen och skönheten medans ni är i Kapstaden.

Fish Hoek

Fish Hoek

är en av små städer som tillsammans Muizenberg, St James, Kalk Bay och Simon's Town ligger som ett pärlband vid kusten av False Bay, vars vatten värms upp av den varma Aghulas strömmen i Indiska Oceanen. Fish Hoek's strand är känd för att vara den säkraste stranden på Kaphalvön.

Simon's Town

Simon's Town

Simon´s Town, är en liten pittoresk stad som ligger lite längre söderut på Kaphalvön. Hit vallfärdar folk för att se de fridlysta åsnepingvinerna.

Castle of Good Hope

Castle of Good Hope

Ingång på Buitenkant Street. Fästingen byggdes för 350 år sedan för att försvara Kapstaden, men har aldrig använts till något annat än sevärdhet.

Victoria & Alfred Waterfront

Victoria & Alfred Waterfront

En av Kapstadens största turistattraktioner, Waterfront framkallar bilder av hamnens tidiga aktiviteter. Mycket av dess charm ligger i det faktum att den här kommersiella hamnen ligger mitt i en stor nöjesplats med pubar, restauranger, specialaffärer, hantverksmarknader, teatrar och filmer.

Kirstenbosch Botaniska Trädgård

Kirstenbosch Botaniska Trädgård

Kirstenbosch — "The Most Beautiful Garden in Africa". Den botaniska trädgården ligger vid foten av Taffelberget och här finns ca 9.000 av Sydafrikas 22.000 växtarter. Trädgården är känd för sina många protea-arter. Protean är Sydfrikas nationalblomma. I den vackra trädgården finns mängder av inhemska, mer eller mindre sällsynta växter och även fåglar.

Hout Bay

Hout Bay

Hout Bay eller "Republic of Hout Bay" som det är känt som av lokalbefolkningen . Det är ett fantastiskt kustområde i Kapstaden som har något att erbjuda till alla, vilken dag som helst i veckan. Här är en djupare titt på vad det här stora området i Kapstaden har att erbjuda. Avstånd från Kapstaden: + - 20kms (cirka 30 minuter)