Seringa Lodge

Safari i Sydafrika

Seringa Lodge

White River Sydafrika

Seringa Lodge ligger i utkanten av den lilla pittoreska staden White River i Mpumalanga, som är en av Sydafrikas provinser. Från White River är det 2 mil till Nelspruit som är en av Sydafrikas större städer och ca 35 mil till Johannesburg. Mpumalanga ligger i den nordöstra delen av landet och är känt för sin storslagna natur med fantastiska vyer och sitt rika djurliv. Allt detta tillsammans med närheten till Krugerparken gör att Seringa är ett perfekt ställe att bo på för att utforska allt som provinsen har att erbjuda.

Seringa Lodge är en utmärkt utgångspunkt för att utforska många av de attraktioner som finns i det vackra Lowveld. Det tar en halv timme att köra bil till Kruger National Park. Parken är belägen mellan den storslagna norra delen av Drakensbergen och Mozambiques kustlandskap. Den är ett av Afrikas viktigaste viltområden och är nästan 20.000 kvadratkilometer stort.

Seringa Lodge erbjuder privat guidade safari turer i Parken i en öppen safarijeep och bushwalks i det närbelägna private naturreservatet Sabi Sands. Från Seringa Lodge är det bara ett kort avstånd till olika sevärdheter och panoramaturer, vilka omfattar bl.a. Pilgrim’s Rest, Blyde River Canyon, Bourke’s Potholes, God’s Window, Sudwala Caves bara för att nämna några få platser. Vill man också ha lite mer äventyr så kan man ägna sig åt fiske, ridning, forsränning, mountainbiking, paraflygning m.m.

Shoppingcenter och kasino finns mindre än 20 km från lodgen. Seringa Lodge är också ett utmärkt ställe att bo på om man vill spela golf. Det finns fem stycken 18-håls golfbanor och åtta stycken 9-hålsbanor inom ett avstånd på mindre än 1 timme. Lite extra spänning i golfspelet kan man få om man väljer att kombinera safarin med spel på en 9-hålsgolfbana inne i Kruger Parken.

Seringa Lodge
Seringa Lodge
Seringa Lodge
Seringa Lodge Sovrum
Seringa Lodge Sovrum
Seringa Lodge Sovrum
Seringa Lodge Sovrum

Seringa Lodge är känt för sin goda mat

Cecilia har tagit sin kockexamen vid en av de bästa köksskolorna i USA och har därefter arbetat på restauranger i USA, Sverige och Sydafrika. Under några år var Cecilia kökschef hos några av de mest exklusiva safaricamperna i Okovangodeltat i Botswana. Cecilia och Roger öppnade Seringa Lodge under 2004. De frukostar och middagar som serveras kommer garanterat att glädja den mest förfinade gommen. Frukt och grönsaker kommer från den egna trädgården. Maten serveras endera i den vackra matsalen, på terrassen till levande ljus eller kring elden i en traditionell afrikansk Boma.

Seringa Lodge Mat
Seringa Lodge Mat
Seringa Lodge Mat
Seringa Lodge
Seringa Lodge
Seringa Lodge

Kontakta oss gärna för mer information!