Kirstenbosch Botaniska Trädgård

Kirstenbosch Botaniska Trädgård

Kapstaden, Sydafrika

Kirstenbosch Botaniska Trädgård omfattar fem kvadratkilometer på den östra sluttningen av Taffelberget och är känd som en av de sju Magnifika Botaniska Trädgårdar i världen. Kirstenbosch — "The Most Beautiful Garden in Africa". Den botaniska trädgården ligger vid foten av Taffelberget och här finns ca 9.000 av Sydafrikas 22.000 växtarter. 


Trädgården är känd för sina många protea-arter. Protean är Sydfrikas nationalblomma. I den vackra trädgården finns mängder av inhemska, mer eller mindre sällsynta växter och även fåglar. Dom blommor som visas på bilderna är bara ett axplock på de växter som har sitt ursprung i Sydafrika. 1. Gladiolus finns i ca 150 olika  varianter. 2. Clivia som för övrigt hör till Amaryllis släktet. 3 och 4 är Proteor som finns i 350 olika varianter.

Kirstenbosch Botaniska Trädgård Gladiolus

Gladiolus

Kirstenbosch Botaniska Trädgård Clivia

Clivia

Kirstenbosch Botaniska Trädgård Protea

Protea

Kirstenbosch Botaniska Trädgård King Protea

Protea

Kirstenbosch Botaniska Trädgård skapades ursprungligen av imperiebyggaren Cecil Rhodes år 1895. I denna magnifika naturpark på Taffelbergets östra sluttning förevisas 4.000 inhemska växtarter, inte minst den blommande buskvegetation som går under samlingsnamnet fynbos - proteas, ericas, restios och disas. Många av dem namngivna av de svenska Linnélärjungarna Sparrman och Thunberg som var i Kapprovinsen i slutet på 1700-talet. 


Kontakta oss gärna för mer information!