Imbasa Safari

Safari i Sydafrika

Imbasa Safari

Kimberly, Northern Cape Sydafrika

Imbasa — Safari — Jakt — Boende

Imbasa Safari Lodge

Imbasa Safari Lodge — Mitt emot huvudbyggnaden står två stora Camelthorn träd, vilket ger en välkommen skugga i den afrikanska hettan. Camelthorn är det sydafrikanska nationalträdet som finns avbildat på landets flagga. 

Byggnadens tak är halmtäckta enligt traditionell norm. I huvudbyggnaden finns en bekväm lounge med plats för trevliga middagar. I baren kan man avnjuta en kall drink efter en lång dags safari. En öppen brasa med nattliga eldar gör att du kan glädjas åt magiken med de afrikanska nätterna. I huvudbyggnaden kan du även koppla av med en bra bok vid öppna spisen eller spela biljard med dina vänner.

Vi kan erbjuda dig rymliga dubbelrum eller en större svit i huvudbyggnaden. Alla rum är nyrenoverade och ombyggda. Inredningen är elegant men ändå enkel med sydafrikansk touch. 

För de som föredrar ett mer avskilt boende kan vi erbjuda en separat bungalow, med plats för fyra eller fler. Den har en stor veranda som vetter mot vattenhålet, där du kan koppla av, njuta av en solnedgången och titta på djuren på nära håll! Badrummet är utformat för att öka din safari upplevelse, med stora fönster mot naturen. Den innehåller också en utomhus dusch under stjärnorna.             

Safari

Imbasa Safari Lodge erbjuder ca 2000 hektar av safaris och vi ligger 5 minuter från den nya nationalparken på 20 000 hektar. Det finns över 18 olika djurarter på Imbasa; såsom Black Springbok, Kalahari Springbok, Blue Wilderbeest, Black Wilderbeest, Blesbok, Steenbok, Giraff, Eland, Struts, Kudu, Waterbok, Gemsbok och Impala. 

Andra arter är bland annat vårtsvin, lynx, duiker, zebra och. I nationalparks-området finns även buffel, svart och vit noshörning, zebror, giraffer, roan antilop och tsessebe och många andra djurarter. En typisk safaridag startar tidigt, före soluppgången. Du serveras kaffe eller te och skorpor (den traditionella sydafrikanska skorpan) innan du följer med din guide i safaribilen. När ni åker iväg börjar solen gå upp och ni har chansen att uppleva en fantastisk safari! 

Ungefär klockan 11.00 serveras en stor brunch på lodgen och därefter har du tid för egna aktiviteter. Kanske genom avkoppling vid poolen, läsa en bra bok eller bara ta en tupplur. 

Vi startar eftermiddagen med en läcker ”afternoon tea” och därefter är det dags för eftermiddagens safari. Innan solen går ner serveras en drink ute i bushen. På kvällen serveras du en läcker middag efter att du fräschat upp dig efter en lång och spännande dag.

Jakt

På Imbasa erbjuder vi jakt, med erfarna professionella jägare och de bästa lokala spårarna. På våra marker finns en mängd olika djurarter, bl.a. antiloper så som Kalahari Springbok, Black Springbok, Gemsbok, Kudu, Waterbuck, Wilderbeest, Impala, Eland, Mountain Reedbok, samt även andra arter så som Zebra, Vårtsvin och många fler. 

Imbasa Safari Lodge erbjuder ca 30 000 hektar jakträtter där du kan jaga olika antilop arter. 

Jakt på "the Big Five" kan arrangeras efter förfrågan.

Imbasa är fullt utrustat för bågskyttejakt, du väljer själv om du vill jaga till fots eller sitta i något av våra skydd. På Imbasa tar vi hand om dina troféer och skinn på förstklassigt sätt och förbereder dem för hemtransport. Vi kan även hjälpa till med kontakt med konservator. 

All jakt utförs enligt de regler som gäller enligt sydafrikanska lagar och den sydafrikanska naturskyddsföreningen. Vi hjälper till med den dokumentation som behövs för införsel av vapen i landet och guidar dig igenom alla regler. 

För att bli uppdaterad på den senaste informationen,  gällande lagar och regler för jakt, besök Sydafrikas professionella jägares hemsida: www.phasa.co.za.

Spana efter "the Big 5" på din Safari (lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel). 

Kontakta oss gärna för mer information om Safari, jakt och boende.