Guidade Turer Sammandrag

Guidade Turer på svenska

Guidade Turer — Låt Round and About Tours ta er på en personlig och fantastisk tur i Kapstaden och dess omgivningar, ingen grupp är för liten eller för stor! Efter många år på plats i Sydafrika kan vi regionen. Vår specialitet är Kapstaden och Västra Kapprovinsen. Utöver dessa turer arrangerar och skräddarsyr vi efter ditt önskemål!

Halvdagsturer

Stadstur

Stadstur

Stadsturen är upplagd för att orientera dig geografiskt och kulturellt, vi besöker centrala stadskärnan där vi tittar på The Castle of Good Hope och dom stora marknaderna. Sedan kör vi mot SeaPoint, Clifton, Camps Bay och avslutar, beroende på vädret vid Taffelberget eller Signal Hill. Turen går vidare mot Waterfront där bland annat båtarna till Robben Island utgår ifrån.

Kåkstadstur Khayelitsha

Kåkstadstur

En mycket interessant upplevelse där du får tillfälle att möta människor som lever under totalt andra förhållanden än vad vi är vana vid. Vi besöker den största kåkstaden Khayelitsha där vi ska titta på olika projekt som pågår i dessa områden. Se ocså Livet i Khayelitsha.

Heldagsturer

Vintur

Vintur

En avkopplande heldagstur genom kapprovinsens vindistrikt. Vingårdarna ligger i en mycket naturskön region med höga berg och bördiga dalgångar. Vi besöker berömda vingårdar i städerna, Stellenbosch, Paarl och Franschhoek, för att studera vintillverkning och för att prova dessa utsökta produkter.

Stora Turen

Stora Turen

Ett ”måste” är Stora Turen runt Kaphalvön med slutmål Godahoppsudden. På vägen dit kör vi genom små städer som Port S:t John,  Fish Hoek. Vi stannar till vid Scratch Patch för att titta på ädelstenar. I pittoreska Simon's Town gör vi ett stopp vid Boulder Beach för att mingla med åsnepingviner som är en fridlyst utrotningshotad art. På vägen tillbaka besöker vi Kirstenbosch Botaniska Trädgård en världsberömd mycket vacker trädgård.

Hajsafari

Hajsafari

Resan från Kapstaden till Gansbaai tar ca tre timmar. Alla hoppas eller fasar för att få vara öga mot öga med en vithaj. Det finns ingen garanti för att vi verkligen ska få se haj, berättar vår guide, och poängterar att hajarna är vilda och bestämmer själva om de vill visa sig eller inte. Men just här, utanför Sydafrikas  sydspets är det störst chans i världen att få se vithaj.

Diverse

Flygplatsen — CPT

Vi hämtar och lämnar på flygplatsen. Inför Fotbolls VM 2010 skedde en total ombyggnad av terminaler och parkeringshus.

Flygplatsen - CPT

Kontakta oss gärna för mer information.