Elefantunge attackerad av krokodil

Elefantunge attackerad av krokodil

i Krugerparken, Sydafrika

En elefantunge räddades av sin hjord efter att ha fångats i gapet på en krokodil i Krugerparken

Scenen fångades av amatörfotografen Johan Opperman när han tar bilder av en familj av afrikanska bush elefanter som betar vid ett vattenhål och för att svalka sig.Under ett vakande öga av sin familj, tar den unga elefanten sig till kanten av vattenhålet för att dricka vatten. Men en krokodil kastar sig på ungen, i hopp om att döda den, genom att låsa sina käkar runt dess snabel. När elefanthjorden hörde ungens nödrop skrämde de bort krokodilen genom trumpetande och att stampa runt. Efter attacken stannade hjorden med den ungen.

elefantunge, krokodil, Krugerparken
elefanter, Krugerparken

När hjorden beslutade allt var bra, korsade de dammen tillsammans, bara några meter från där krokodilen hade gömt sig. Mr Opperman, från Pretoria, Sydafrika fångade detta otroliga ögonblick medan han var på en dagstur i landets Kruger National Park.

38-åringen sa: "Elefanterna var bara och betade i området, för att dricka vatten och att kyla ner sig - typiskt elefant beteende . "Krokodilen tog tag i elefantungen och gjorde ett försök att döda - den hoppades på en trevlig lunch med elefant på menyn. Jag hört från ett par experter att detta är dock mycket sällsynt, och att krokodiler normalt inte försöka fånga elefanter.” "När krokodilen fick tag i elefantungen, blev hela hjorden galna, sprang runt och trumpetande, och fortsatte sedan att komma till undsättning av elefantungen. Efter den räddats, stannade alla elefanter i hjorden runt ungen för att se till att allt var okej.” "De som kom till undsättning var troligen kvinnor, särskilt den kvinnliga matriarken”.

elefanter, Krugerparken
elefanter, Krugerparken

"Jag förstod inte exakt vad jag lyckades fånga på film tills jag kom till min semesterort den natten och tittade igenom bilderna på min dator." Skärmen på digitala kameror är inte den bästa och gjorde det svårt att se detaljerna av vad fångats. "När “äventyret” började, började jag precis klicka på ett typisk amatörsätt, i hopp om att få åtminstone något . "Det var en överraskning att senare se på den större dataskärmen att jag lyckades faktiskt få en bild av krokodilen dra i elefantens snabel."

Photo: Johan Opperman/Solent News