Välkommen till Vackra Kapstaden i Sydafrika!

Kåkstadstur

Halvdagstur

Khayelitsha Kåkstad
Om du ska följa med på en enda guidad tur under ditt Sydafrika besök, så är den här turen något vi verkligen rekommenderar.
 
Dom flesta föreställer sig en kåkstad som ett totalt förslummat område, det stämmer till en viss del, men det är i verkligheten ett samhälle i samhället med sin egen ekonomi. Här finns det mesta: skolor, sjukhus, butiker, verkstäder etc. Dom flesta som bor här har i huvudsak sina inkomster från arbeten inne i städerna, pengar som sedan spenderas i kåkstaden.
 
Den största kåkstaden i Kapstaden heter Khayelitsha som betyder ”vårat nya hem” på Xhosa-språket i Khayelitsha. Här bor uppskattningsvis 500 000 människor. Man uppskattar att det bor totalt. 1,5 millioner själar i kåkstäder runt Kapstaden med andra ord vi pratar om enorma svårlösta problem.
 
Khayelitsha Kåkstad
Vi kör först till Philani-kliniken, ett projekt som startades av den svenska barnläkaren Ingrid LeRoux för ca. 25 år sedan, där får svarta kvinnor en möjlighet att lära sig att väva och framställa olika batikarbeten, som sedan säljs i en butik. Kvinnorna har också möjlighet att ha sina barn med på ett daghem i anslutning till kliniken.
 
Idén med hela projektet är att ge kvinnorna en möjlighet att få en egen inkomst och att barnen får tillgång till läkare och vård.
 
På kliniken plockar vi upp en lokal guide som bor i området och som kommer att visa oss runt.
 
Vi ska också besöka en lokal pub, och kanske vi får möjlighet att komma hem till någon familj. Vi tar en promenad i omgivningarna och besöker den lokala marknaden.
Khayelitsha Kåkstad Khayelitsha Kåkstad Khayelitsha Kåkstad
 
 
 
Missa inte Livet i Khayelitsha!
 
Kontakta oss gärna för mer information!
 
Vi förbehåller oss rätten att anpassa turen beroende av tid, väder och vind.

Stadstur Kapstaden

Halvdagstur

Kapstaden

Stadsturen är upplagd för att orientera dig geografiskt och kulturellt, vi besöker centrala stadskärnan där vi tittar på The Castle och dom stora marknaderna. Sedan kör vi mot SeaPoint, Clifton, Camps Bay och avslutar, beroende på vädret vid Taffelberget eller Signal Hill.
Stadshuset

Turen går vidare mot Waterfront där bland annat båtarna till Robben Island utgår ifrån

 
Victoria & Alfred Waterfront är Kapstadens modernaste shoppingområde. Det ligger i den gamla hamnen, som byggdes på 1860-talet. Förutom en uppsjö av märkesbutiker och chica snabbmatställen finns här akvariet Two Oceans med prov på Atlantens och Indiska Oceanens rika undervattensliv.

Sedan tillbaka till ert boende.

 
Vi förbehåller oss rätten att anpassa turen beroende av tid, väder och vind.
 
Kontakta oss gärna för mer information.
 

 

 

Underkategorier

Sök Kapstaden

Kontakta Oss

Telefon:

I Sverige: 08-5197 0339

I Sydafrika: 072-147 2784

E-post:

 info @ kapstaden.com

Besökare Nu

Vi har 71 besökare och inga medlemmar online

Facebook

Gilla oss på Facebook

Dela Gärna