Välkommen till Vackra Kapstaden i Sydafrika!

Utflykter från Seringa Lodge

Seringa LodgeOm man inte åker till Krugerparken utan lika långt från Seringa Lodge i andra riktningen så kommer man upp i Drakensbergens norra delar till höjder kring 1400 m. Här ligger Blyde River Canyon som är världens tredje största canyon och i motsats till de två största helt grön. På den västra sidan av canyonen ligger några av Sydafrikas största sevärdheter som God´s Window, Bourke´s Potholes, The Pinnacle och ett stort antal vattenfall. Kvällen avslutas med en färgstark uppvisning i dans, sång och musik där deltagarna berättar sin historia. Under forestälningen dricker man det lokalt bryggda ölet och efteråt serveras en gemensam måltid med byns invånare. Maten är typisk afrikansk, tillagade i stora grytor över öppen eld och med utnyttjande av lokala delikatesser.
 
Searing Lodge Moholoholo
 
Seringa LodgePå canyonens östra sida ligger det välkända Moholoholo som är ett rehabcenter för vilda djur. Det har blivit en oas för skadade, förgiftade eller övergivna utrotningshotade djur. Hit forslar man skadade djur från Sydafrikas alla hörn för rehabilitering och när de har blivit friska sätts de tillbaka till sin naturliga miljö. De djur som av olika själv inte kan återanpassas får stanna kvar i centret och används för utbildning av viltvårdare. Centret besöks varje år av naturintresserade personer från hela världen.
 
 
Ett annat intressant mål i regionen är Shangana Cultural Village. Här kan man besöka en afrikansk by, träffa hövdingen och medicinmannen och få en liten inblick i hur de lever sina liv.
 
 
Searing Lodge Shangana Seringa Lodge Seringa Lodge
 
Seringa LodgeKvällen avslutas med en färgstark uppvisning i dans, sång och musik där deltagarna berättar sin historia. Under forestälningen dricker man det lokalt bryggda ölet och efteråt serveras en gemensam måltid med byns invånare. Maten är typisk afrikansk, tillagade i stora grytor över öppen eld och med utnyttjande av lokala delikatesser.
 

Kontakta oss gärna för mer information!

 

Sök Kapstaden

Kontakta Oss

Telefon:

I Sverige: 08-5197 0339

I Sydafrika: 072-147 2784

E-post:

 info @ kapstaden.com

Besökare Nu

Vi har 431 besökare och inga medlemmar online

Facebook

Gilla oss på Facebook

Dela Gärna