Välkommen till Vackra Kapstaden i Sydafrika!

Valuta — Pengar i Sydafrika 

Valuta: Sydafrikas valuta heter Rand (ZAR) och har de senaste åren varit ungefär lika mycket värd som den svenska kronan. För att se dagens kurs kan du använda den här valutaväxlaren (till höger). Titta också i dagstidningar efter aktuell kurs
 
Sydafrikanska pengarMoms: Kom ihåg att be om momskvitton (VAT receipt) på saker som ska med hem till Sverige. På Flygplatsen visar man kvittona i taxfreekontrollen och får tillbaka 14% i den valuta man önskar, även svenska kronor som skickas med post.
  
Kreditkort: Man kan använda svenska kort att ta ut med i bankautomaterna. De vanligaste kreditkorten gäller nästan överallt.
 
Dricks: Taxichauffören får generellt sett tio procent i dricks. På hotell och restauranger ger man inte dricks om servicen inte varit exceptionellt god. Man ger dock lite dricks på restauranger om det inte står något servicebelopp på notan.
 
Kostnad: Under sydafrikanernas semestersäsong, från mitten av december till slutet av januari, kan det vara svårt med hotellrum, speciellt vid kusterna och parkerna så priserna brukar fördubblas. Var därför ute i mycket god tid med er bokning. Gäller även under skolloven i april, juli och september.
 
Tips: Tjäna tusenlappar genom att klara av tandläkarbesöket eller byta glasögon på resan.

Sök Kapstaden

Kontakta Oss

Telefon:

I Sverige: 08-5197 0339

I Sydafrika: 072-147 2784

E-post:

 info @ kapstaden.com

Besökare Nu

Vi har 435 besökare och inga medlemmar online

Facebook

Gilla oss på Facebook

Dela Gärna