Välkommen till Vackra Kapstaden
Hout Bay
Sydafrika — South Africa
Vy från Victoria & Alfred Waterfront
Kapstaden "by Night"
Sydafrika — South Africa
Kapstaden — Cape Town
Hout Bay by Night
Kapstaden "by Night"

Vi arrangerar dagsturer-utflykter med svenska turistguider (sightseeing) i Kapstaden, 
gruppresor och safari i Sydafrika — Förmedling av hyrbilar till bra pris!

VinturStadstur Taffelberget m fl. För dagsturer och utflykter arbetar vi med grupper på max 13 personer och målgruppen är i första hand skandinaviska besökare med svensktalande reseguider.

Kapstaden är utan tvekan en av de vackraste städerna i världen, med en blandning av modern och gammal fin arkitektur från de portugisiska, holländska och engelska 
väldena.

Sydafrika är ett land som bjuder på den mest extrema naturskönhet. Det sydafrikanska klimatet är otroligt behagligt och det är ett av de mest fantastiska länder om man vill uppleva Afrikas natur och djurliv. Besök Sydafrika och få en upplevelse för livet. En värld i ett land heter det i Sydafrikanska turistbroschyrer och "South Africa" har verkligen allt att erbjuda, gröna kullar, böljande grässlätter, ökenlandskap, bergens dramatiska skönhet och de ljuvliga kusterna. Gautengs rika fyndigheter av guld och diamanter, Kaphalvöns härliga viner och Natals väldiga sockerplantager. Lägg därtill de utmärkta nationalparkerna med sin rika fauna.

Befolkningen har sitt ursprung i allt från nio traditionella svarta stammar, till europeiska immigranter och muslimska slavar samt indisk arbetskraft, som kom till landet under 1800-talet. Det är inte för inte som landet med denna kulturrikedom kallas regnbågsnationen.

Sydafrika är med sin dramatiska historia och rika natur ett land fyllt av kontraster. Landskapet varierar från halvöken till frodiga vinodlingar, från hav och Stränder till 3000 meter höga berg och från tempererad regnskog till bushmiljö.
 
Landet utgör en mycket vacker del av Afrika, beläget strax söder om tropikerna. Det är stort land, ca tre gånger Sveriges yta. Vackra Kapstaden ligger längst söderut vid kusten, vackert inramat av bergen Devils Peak, Table Mountain (Taffelberget) och Lions Head.

Boende i Kapstaden med omnejd

Bed & Breakfast, hus, stugor och lägenheter till uthyrning i 
Kapstaden, Sydafrika med omnejd

Vi hjälper till att boka hyrbil till bra pris.
 
Vi hjälper er med bokning av boende och safari över hela Sydafrika.

Fish Hoek är en av Kapstadens mest eftertraktade förorter vid havet!

DET BLIR INGET DYRARE ATT BOKA GENOM OSS!!! 

LÄS MER

Safari i Sydafrika

SAFARI kan man göra på en mängd olika sätt från budget till superlyx vad ni än har för budget och önskemål kan vi hjälpa er med förslag och bokningar.

LÄS MER

Dagsturer och Utflykter

Kåkstadstur, Vintur mm

Om du ska följa med på en enda guidad tur under ditt Sydafrika besök, så är den här 
turen något vi verkligen rekommenderar.

LÄS MER

Kirstenbosch Botaniska Trädgård

Kirstenbosch — "The Most Beautiful Garden in Africa"

Den botaniska trädgården ligger vid foten av Taffelberget och här finns ca 9.000 av Sydafrikas 22.000 växtarter. Trädgården är känd för sina många protea-arter. Protean är Sydfrikas nationalblomma. I den vackra trädgården finns mängder av inhemska, mer eller mindre sällsynta växter och även fåglar.


Fakta om Kapstaden och Sydafrika

En värld i ett land heter det i Sydafrikanska turistbroschyrer och Sydafrika har verkligen allt att erbjuda, böljande grässlätter, ökenlandskap, gröna kullar, bergens dramatiska skönhet och de ljuvliga stränderna. Gautengs rika fyndigheter av guld och diamanter, Kaphalvöns härliga viner och Natals väldiga sockerplantager. Lägg därtill de utmärkta nationalparker med sin rika fauna.

Sydafrika är större än Tyskland, Frankrike och Italien tillsammans. Landet har mer vilt levande djurarter än hela Nord-, Sydamerika, Europa och Asien tillsammans. Det har en sjättedel av världens marina djurliv och världens i särklass rikaste växtliv.

Sydafrika har fler bilar, telefoner, bankomater och industrier än hela den Afrikanska kontinenten tillsammans. BNP är större än Egyptens, Nigerias och Kenyas tillsammans. Landet kontrollerar stora delar av världens diamanthandel med det ledande företaget De Beers Diamonds. Förutom diamanter är landet ledande inom produktion av guld, platina, krom och magnesium.
Sydafrika har världens största levande däggdjur (elefant), det minsta (shrew, en fingerspetsstorlek), det längsta (giraff), det snabbaste (gepard). Världens tyngsta reptil (leatherback turtle), största antilopen (eland), största fågeln (struts), tyngsta flygande fågeln (Kori Bustard) samt 6 000 spindelarter, 175 skorpionarter och 100 ormarter.

Sydafrika har 900 fågelarter som motsvarar 10 % av alla jordens arter.Sydafrika utgör en mycket vacker del av Afrika, beläget strax söder om tropikerna. Det är stort land, ca tre gånger Sveriges yta. Johannesburg ligger inte långt söder om tropikerna, men dess höjd över havet (ca 1.700 m) och avståndet till kusten gör klimatet behagligt.

  • Befolkning: 43,3 mil.
  • Befolkningstätet: 35,4 indb./Km2 Areal: 1.221.037 Km2 
  • Huvudstad: Pretoria 
  • Valuta: ZAR Rand 
  • Språk: Det är elva officiella språk i Sydafrika. Zulu, xhosa, afrikaans, pedi, engelska, tswana, sotho, tsonga, swati, venda, ndebele. 
  • Tidsskillnad: + 1 timme 
  • Visum: Nej 
  • Fungerar Mobilen: Ja

Internetkaféer: Det finns en del internetcaféer i Sydafrika. De flesta ligger i Kapstaden  Durban, Pretoria eller Johannesburg. De flesta internetcaféerna har omkring tio datorer till förfogande och på många ställen ligger en bar eller ett café i anslutning. 
Öppettider: Banker har öppet från 9.00 till 15.30 (måndag till fredag) samt från 9.00 till 11.30 (lördag) Butiker har öppet från 8.30 till 17.00 (måndag till fredag) och från 8.30 till 13.00 (lördag). Flera butiker har också öppet på söndagar från 9.00 till 13.00. Kontor har öppet från 8.00 till 13.00 och från 14.00 till 17.00 (måndag till fredag).

Fotografering: Det är fritt fram att fotografera var man vill i Sydafrika. Besöker man religiösa platser bör man dock ta reda på om särskilda regler gäller. Man bör också fråga om lov innan man fotograferar enskilda individer. 
Vikt och mått: I Sydafrika använder man sig av det metriska systemet 
Electricitet: 220/230 volt AC, 50 Hz Delar av Pretoria har 250 volt 
Dricksvatten: Kranvattenet är fullt dricksbart


Säkerhet: Siffror som talar om hög kriminalitet i Kapstaden är tyvärr lite missvisande, största delen av brotten sker i dom förslummade kåkstäderna, Det gäller då ofta uppgörelser mellan olika gäng, som då bidrar till en sned statistik. Naturligtvis ska man vara försiktig utan att för den skull bli paranoid. Med ett sunt förnuft är Kapstaden inte farligare än någon annan storstad.

Regionens infrastruktur är, mätt med afrikansk standard, extremt bra och kommunikationerna fungerar. Lägg därtill att landet producerar förnämliga viner och prisnivån över lag är rimlig och man får ett land med goda möjligheter att bli ett stort turistland. 
Invånare: 77% svarta, 10% vita (60% av de vita Afrikanerna, är av brittiskt ursprung), 8% blandat ursprung, 2.5% av indiskt eller asiatiskt ursprung.

Helgdagar: Nyårsdagen, 1 januari Männsikorättsdagen, 21 mars Frihetsdagen, 27 april Arbetarnas internationella dag, 1 maj Ungdomsdagen, 16 juni Kvinnornas nationaldag, 9 augusti Arvets dag, 24 september Försoningsdagen, 16 december Juldagen, 25 december Välviljans dag, 26 december Flytbara helgdagar Familjens dag, i början av april Långfredag, i slutet av mars eller i början av april.

Handikappade resenärer: På semesterorter och i de större städerna finns det vanligtvis goda faciliteter för handikappade. Men det är inte någon bra idé att åka till nationalparker eller bergsområden om man har ett handikapp, om man inte är flera i en grupp eller har med sig assistent.

Turistbyrå: Cape Town Tourism
Corner of Castle and Burg Street, Castle St, 
Cape Town 8001, Sydafrika
+27 21 487 6800