Välkommen till Vackra Kapstaden
Hout Bay
Sydafrika — South Africa
Vy från Victoria & Alfred Waterfront
Kapstaden "by Night"
Sydafrika — South Africa
Kapstaden — Cape Town
Hout Bay by Night
Kapstaden "by Night"

Vi arrangerar dagsturer-utflykter med svenska turistguider (sightseeing) i Kapstaden, 
gruppresor och safari i Sydafrika — Förmedling av hyrbilar till bra pris!

VinturStadstur Taffelberget m fl. För dagsturer och utflykter arbetar vi med grupper på max 13 personer och målgruppen är i första hand skandinaviska besökare med svensktalande reseguider.

Kapstaden är utan tvekan en av de vackraste städerna i världen, med en blandning av modern och gammal fin arkitektur från de portugisiska, holländska och engelska 
väldena.

Sydafrika är ett land som bjuder på den mest extrema naturskönhet. Det sydafrikanska klimatet är otroligt behagligt och det är ett av de mest fantastiska länder om man vill uppleva Afrikas natur och djurliv. Besök Sydafrika och få en upplevelse för livet. En värld i ett land heter det i Sydafrikanska turistbroschyrer och "South Africa" har verkligen allt att erbjuda, gröna kullar, böljande grässlätter, ökenlandskap, bergens dramatiska skönhet och de ljuvliga kusterna. Gautengs rika fyndigheter av guld och diamanter, Kaphalvöns härliga viner och Natals väldiga sockerplantager. Lägg därtill de utmärkta nationalparkerna med sin rika fauna.

Befolkningen har sitt ursprung i allt från nio traditionella svarta stammar, till europeiska immigranter och muslimska slavar samt indisk arbetskraft, som kom till landet under 1800-talet. Det är inte för inte som landet med denna kulturrikedom kallas regnbågsnationen.

Sydafrika är med sin dramatiska historia och rika natur ett land fyllt av kontraster. Landskapet varierar från halvöken till frodiga vinodlingar, från hav och Stränder till 3000 meter höga berg och från tempererad regnskog till bushmiljö.
 
Landet utgör en mycket vacker del av Afrika, beläget strax söder om tropikerna. Det är stort land, ca tre gånger Sveriges yta. Vackra Kapstaden ligger längst söderut vid kusten, vackert inramat av bergen Devils Peak, Table Mountain (Taffelberget) och Lions Head.

Boende i Kapstaden med omnejd

Bed & Breakfast, hus, stugor och lägenheter till uthyrning i 
Kapstaden, Sydafrika med omnejd

Vi hjälper till att boka hyrbil till bra pris.
 
Vi hjälper er med bokning av boende och safari över hela Sydafrika.

Fish Hoek är en av Kapstadens mest eftertraktade förorter vid havet!

DET BLIR INGET DYRARE ATT BOKA GENOM OSS!!! 

LÄS MER

Safari i Sydafrika

SAFARI kan man göra på en mängd olika sätt från budget till superlyx vad ni än har för budget och önskemål kan vi hjälpa er med förslag och bokningar.

LÄS MER

Dagsturer och Utflykter

Kåkstadstur, Vintur mm

Om du ska följa med på en enda guidad tur under ditt Sydafrika besök, så är den här 
turen något vi verkligen rekommenderar.

LÄS MER

Kirstenbosch Botaniska Trädgård

Kirstenbosch — "The Most Beautiful Garden in Africa"

Den botaniska trädgården ligger vid foten av Taffelberget och här finns ca 9.000 av Sydafrikas 22.000 växtarter. Trädgården är känd för sina många protea-arter. Protean är Sydfrikas nationalblomma. I den vackra trädgården finns mängder av inhemska, mer eller mindre sällsynta växter och även fåglar.


Shopping i Kapstaden

Victoria and Alfred Waterfront är Kapstadens modernaste shoppingområde. Det ligger i den gamla hamnen, som byggdes på 1860-talet. Förutom en uppsjö av märkesbutiker och chica snabbmatställen finns här akvariet Two Oceans med prov på Atlantens och Indiska oceanens rika undervattensliv. Härifrån utgår också utflyktsbåtarna till den gamla fängelseön Robben Island.
V&A Waterfront
I stort sett allt är billigare än i Sverige och utbudet är mycket stort. Stora shoppingcenters med flera hundra butiker finns i Kapstaden och dess omgivningar. Handla hantverk på marknader och i gatustånd. Halvädelstenar som turkos och ametist etc. Spara tusenlappar på att gå till tandläkaren och köpa nya glasögon.
 
Utmärkt konsthantverk, juveler, lädervaror av hög kvalitet, batik, keramik, kryddor..., ja nästan allt man kan önska finns.
 
Long Street, är ett nöje att flanera upp och ner. Livlig och sprängfylld av restauranger, barer och affärer.

Big Mac-meny: 16 kr.
Whiskey i hotellbar: 4 cl–7 kr.
CD-skivor: Westlife – World of our own: 120 kr. Madonna – Greatest Hits: 120 kr.
Kassettband: 60-minuters inspelningsbara, 3-pack: 23 kr.
Spel: Who wants to be a millionarie, Pictionary: 184 kr.
Leksaker: Actionman 138 kr, Barbie Chic 74 kr.
Dataspel: Harry Potter cd-rom 184 kr. Star Wars Racer 120 kr. Playstation 2: 2 667 kr.
Dataprogram: Britannica Encyclopedy 460 kr.
Färgskrivare: HP Deskjet 690C: 1747 kr.
Frottébadlakan: 91 kr.
Lakan: 150x188 cm: 70 kr.
Påslakanset: 150x200 cm: 156 kr.
Levis: 501: 391 kr.
Parfym: Lancome – Miracle Eau de Parfume 50 ml: 483 kr. Chanel No 5 Eau de Parfume 50 ml: 437 kr. Hugo Boss Eau de Toilette 100 ml: 391 kr.
Mat: Trerättersmiddag med vin på bra restaurang 150 kr.
Dryck: Sydafrikanska kvalitetsviner från 20 kr flaskan.
Ta dykcertifikat: 735 kr (nybörjare, NAUI).
 
Priserna kan ha ändrats sen skrivande stund!