Välkommen till Vackra Kapstaden
Hout Bay
Sydafrika — South Africa
Vy från Victoria & Alfred Waterfront
Kapstaden "by Night"
Sydafrika — South Africa
Kapstaden — Cape Town
Hout Bay by Night
Kapstaden "by Night"

Vi arrangerar dagsturer-utflykter med svenska turistguider (sightseeing) i Kapstaden, 
gruppresor och safari i Sydafrika — Förmedling av hyrbilar till bra pris!

VinturStadstur Taffelberget m fl. För dagsturer och utflykter arbetar vi med grupper på max 13 personer och målgruppen är i första hand skandinaviska besökare med svensktalande reseguider.

Kapstaden är utan tvekan en av de vackraste städerna i världen, med en blandning av modern och gammal fin arkitektur från de portugisiska, holländska och engelska 
väldena.

Sydafrika är ett land som bjuder på den mest extrema naturskönhet. Det sydafrikanska klimatet är otroligt behagligt och det är ett av de mest fantastiska länder om man vill uppleva Afrikas natur och djurliv. Besök Sydafrika och få en upplevelse för livet. En värld i ett land heter det i Sydafrikanska turistbroschyrer och "South Africa" har verkligen allt att erbjuda, gröna kullar, böljande grässlätter, ökenlandskap, bergens dramatiska skönhet och de ljuvliga kusterna. Gautengs rika fyndigheter av guld och diamanter, Kaphalvöns härliga viner och Natals väldiga sockerplantager. Lägg därtill de utmärkta nationalparkerna med sin rika fauna.

Befolkningen har sitt ursprung i allt från nio traditionella svarta stammar, till europeiska immigranter och muslimska slavar samt indisk arbetskraft, som kom till landet under 1800-talet. Det är inte för inte som landet med denna kulturrikedom kallas regnbågsnationen.

Sydafrika är med sin dramatiska historia och rika natur ett land fyllt av kontraster. Landskapet varierar från halvöken till frodiga vinodlingar, från hav och Stränder till 3000 meter höga berg och från tempererad regnskog till bushmiljö.
 
Landet utgör en mycket vacker del av Afrika, beläget strax söder om tropikerna. Det är stort land, ca tre gånger Sveriges yta. Vackra Kapstaden ligger längst söderut vid kusten, vackert inramat av bergen Devils Peak, Table Mountain (Taffelberget) och Lions Head.

Boende i Kapstaden med omnejd

Bed & Breakfast, hus, stugor och lägenheter till uthyrning i 
Kapstaden, Sydafrika med omnejd

Vi hjälper till att boka hyrbil till bra pris.
 
Vi hjälper er med bokning av boende och safari över hela Sydafrika.

Fish Hoek är en av Kapstadens mest eftertraktade förorter vid havet!

DET BLIR INGET DYRARE ATT BOKA GENOM OSS!!! 

LÄS MER

Safari i Sydafrika

SAFARI kan man göra på en mängd olika sätt från budget till superlyx vad ni än har för budget och önskemål kan vi hjälpa er med förslag och bokningar.

LÄS MER

Dagsturer och Utflykter

Kåkstadstur, Vintur mm

Om du ska följa med på en enda guidad tur under ditt Sydafrika besök, så är den här 
turen något vi verkligen rekommenderar.

LÄS MER

Kirstenbosch Botaniska Trädgård

Kirstenbosch — "The Most Beautiful Garden in Africa"

Den botaniska trädgården ligger vid foten av Taffelberget och här finns ca 9.000 av Sydafrikas 22.000 växtarter. Trädgården är känd för sina många protea-arter. Protean är Sydfrikas nationalblomma. I den vackra trädgården finns mängder av inhemska, mer eller mindre sällsynta växter och även fåglar.


Underhållning i Kapstaden, Sydafrika

Kapstaden erbjuder alla bekvämligheter du normalt hittar i en modern storstad. Det finns restauranger med europeiska, indiska och afrikanska specialiteter. Du kan få ris med curry eller en snabb kebab...

Naturligtvis finns det också ett stort urval av diskotek och nattklubbar.

Kapstaden en musikalisk stad och inte minst är det Cape Jazz som gäller. En svängig och blandad, relativt lättillgänglig form av jazzmusik. Bland annat kan den avnjutas på Manenbergs Jazz Café, ligger på huvudgatan Adderley Street.

"Kirstenbosch Summer Concerts"Kirstenbosch Botaniska Trädgård

r: november till april; Söndagar (årligen)
Var: "Kirstenbosch National Botanical Gardens"
Öppettider: 5:30

Sommarkonsert i Kirstenbosch. Hålls inom den spektakulära Kirstenbosch Nationella Botaniska Trädgården i Kapstaden, utomhus Sommarkonserter äger rum varje söndag från början av december till april. Ta en filt och kombinera en picknick med levande rock- och jazzmusik.

 

 

Kirstenbosch Jul

Specialutgåvor i december erbjuder en rad traditionella Julsånger och en spännande konsert på nyårsafton. Kirstenbosch Julkonsert. Biljetterna släpps på fredag ​​och lördag som föregår varje konsert och kan köpas från "Kirstenbosch Visitors Centre Ticket Kiosk". 

 

"Cape Town International Jazz Festival"

När: från 03 till 04 april 2010 (årligen)
Var: "Cape Town International Convention Centre"
Afrikanska och internationella artister under den årliga "Cape Town International Jazz Festival" på "International Convention Centre" Verkstäder, fotoutställningar och en fri gemenskap konsert i "Green Market Square" kompletterar den viktigaste händelsen.

Go-cart

Go-Cart Kapstaden är ett paradis för sportfantaster. Det finns särskilda möjligheter att spela golf, tennis och alla vattensporter. Go-cart uthyrning finns också. Turister kan njuta av att besöka Kapstadens vackra sandstränder eller de charmiga malajiska kvarteren. Det är en mötesplats för intressanta människor, gatumusikanter och affärsmän likadana.

Året runt kan du njuta av de långa sandstränderna, gå en tur i The Malay Quarter eller bara sitta på ett litet café och betrakta folklivet längs gatan, gatumusikanterna eller affärsmännen.
 
Slutligen erbjuder Sydafrika en enastående natur, den mest varierade floran och faunan i Afrika.


Det är förbjudet att röka på offentliga platser och byggnader från 1.1.2001.