Välkommen till Vackra Kapstaden
Hout Bay
Sydafrika — South Africa
Vy från Victoria & Alfred Waterfront
Kapstaden "by Night"
Sydafrika — South Africa
Kapstaden — Cape Town
Hout Bay by Night
Kapstaden "by Night"

Vi arrangerar dagsturer-utflykter med svenska turistguider (sightseeing) i Kapstaden, 
gruppresor och safari i Sydafrika — Förmedling av hyrbilar till bra pris!

VinturStadstur Taffelberget m fl. För dagsturer och utflykter arbetar vi med grupper på max 13 personer och målgruppen är i första hand skandinaviska besökare med svensktalande reseguider.

Kapstaden är utan tvekan en av de vackraste städerna i världen, med en blandning av modern och gammal fin arkitektur från de portugisiska, holländska och engelska 
väldena.

Sydafrika är ett land som bjuder på den mest extrema naturskönhet. Det sydafrikanska klimatet är otroligt behagligt och det är ett av de mest fantastiska länder om man vill uppleva Afrikas natur och djurliv. Besök Sydafrika och få en upplevelse för livet. En värld i ett land heter det i Sydafrikanska turistbroschyrer och "South Africa" har verkligen allt att erbjuda, gröna kullar, böljande grässlätter, ökenlandskap, bergens dramatiska skönhet och de ljuvliga kusterna. Gautengs rika fyndigheter av guld och diamanter, Kaphalvöns härliga viner och Natals väldiga sockerplantager. Lägg därtill de utmärkta nationalparkerna med sin rika fauna.

Befolkningen har sitt ursprung i allt från nio traditionella svarta stammar, till europeiska immigranter och muslimska slavar samt indisk arbetskraft, som kom till landet under 1800-talet. Det är inte för inte som landet med denna kulturrikedom kallas regnbågsnationen.

Sydafrika är med sin dramatiska historia och rika natur ett land fyllt av kontraster. Landskapet varierar från halvöken till frodiga vinodlingar, från hav och Stränder till 3000 meter höga berg och från tempererad regnskog till bushmiljö.
 
Landet utgör en mycket vacker del av Afrika, beläget strax söder om tropikerna. Det är stort land, ca tre gånger Sveriges yta. Vackra Kapstaden ligger längst söderut vid kusten, vackert inramat av bergen Devils Peak, Table Mountain (Taffelberget) och Lions Head.

Boende i Kapstaden med omnejd

Bed & Breakfast, hus, stugor och lägenheter till uthyrning i 
Kapstaden, Sydafrika med omnejd

Vi hjälper till att boka hyrbil till bra pris.
 
Vi hjälper er med bokning av boende och safari över hela Sydafrika.

Fish Hoek är en av Kapstadens mest eftertraktade förorter vid havet!

DET BLIR INGET DYRARE ATT BOKA GENOM OSS!!! 

LÄS MER

Safari i Sydafrika

SAFARI kan man göra på en mängd olika sätt från budget till superlyx vad ni än har för budget och önskemål kan vi hjälpa er med förslag och bokningar.

LÄS MER

Dagsturer och Utflykter

Kåkstadstur, Vintur mm

Om du ska följa med på en enda guidad tur under ditt Sydafrika besök, så är den här 
turen något vi verkligen rekommenderar.

LÄS MER

Kirstenbosch Botaniska Trädgård

Kirstenbosch — "The Most Beautiful Garden in Africa"

Den botaniska trädgården ligger vid foten av Taffelberget och här finns ca 9.000 av Sydafrikas 22.000 växtarter. Trädgården är känd för sina många protea-arter. Protean är Sydfrikas nationalblomma. I den vackra trädgården finns mängder av inhemska, mer eller mindre sällsynta växter och även fåglar.


Riskområden för Malaria i Sydafrika

Höga Riskområden 

Malaria är endemisk i Lowveld Mpumalanga och Limpopo (inklusive Krugerparken och privata reservat som gör dessa provinser så populära bland resenärer). I KwaZulu Natal är malaria endemisk på Maputaland kusten. Så om du reser till nordligaste Sydafrika kontakta en hälso- och sjukvårdspersonal för de senaste råden om malariaprofylax som ändras regelbundet.

Medelmåttiga Riskområden

I medelmåttiga riskområden (Kosi Bay, Sodwana Bay, Mkuze Game Reserveoch St Lucia Lake (inte staden St Lucia och flodmynningen), är användningen av läkemedel mot malaria rekommenderat bara för högrisk människor från oktober till maj. Kontrollera med din läkare eller resebyrå innan du åker.

Låga Riskområden

Vid låga riskområden är det inte nödvändigt med anti-malaria läkemedel. I nordvästraprovinsen och Norra Kapprovinsen längs Molopo och orange floden, däribland Augrabies Falls och Kgalagadi Transfrontier Parken, är malaria bara överförs ibland lokalt. Det är inte nödvändigt att ta anti-malaria läkemedel när du besöker dessa områden, men förebyggande åtgärder för att förhindra myggbett bör vidtas.

Malaria

Malaria i Riskområden

Försiktighetsåtgärder och råd
Besökare till malaria områden med hög risk ska vidta åtgärder mellan gryning och skymning.
• tillämpa insektsmedel på exponerad hud
• om möjligt hållas inomhus
• stäng fönster och dörrar på natten om de inte har nät
• spraya sovrummen med insektsmedel
• använd myggspiraler och myggnät i sovrum
• sov i en säng som har säkra myggnät
• använd långärmade kläder, byxor och strumpor utomhus under denna tid
• användning av anti-malaria läkemedel rekommenderas från oktober till maj i högriskområden (Kruger Parken, norra delarna av Limpopo och norra delarna avKwaZulu Natal).

Människor som är särskilt utsatta och som bör vidta extra försiktighetsåtgärder är:
• barn under 5
• vuxna över 65
• gravida kvinnor
• personer på långsiktiga steroider
• personer som behandlas med kemoterapi
• personer med aids / hiv, porfyri eller epilepsi
• personer som har haft sin mjälte borttagen
• kroniskt sjuka patienter

Att Ta Malaria Profylax
Om du väljer att ta malariaprofylax, är det viktigt att ta drogerna enligt anvisningarna på kartongen. Du måste börja en vecka eller två innan du kommer till ett malaria-endemiskt område och det är också viktigt att du fortsätter att ta drogerna i fyra veckor efter att ha lämnat området med malaria risken. Rådfråga din läkare eller en registrerad hälso- eller sjukvårdspersonal om eventuella biverkningar av läkemedel.

Förebyggande försiktighetsåtgärder
Vissa medicinska tillstånd är kontraindikationer för malaria profylaktiska läkemedel, så kontakta din ordinarie läkare om du har några redan existerande villkor. Om du är gravid är det tillrådligt att undvika malaria områden men du kan fortfarande få enfantastisk semester (inklusive några bra game viewing) utan att en fot i ett malaria-endemiskt område.

Efter resan
Det är viktigt att notera att en person fortfarande kan få malaria även om alla försiktighetsåtgärder har vidtagits. Om några influensaliknande symtom nämligen, huvudvärk, feber, muskel-och ledvärk, svettningar, frossa, illamående, diarré och trötthet kan uppträda efter ett besök på ett malaria riskområde (och upp till sexmånader därefter) kontakta läkare omedelbart och doktorn veta om ditt besök till ett malariaområde för att säkerställa att malaria diagnostiseras och behandlas i tid. Malaria attacker kan förekomma upp till sex månader efter att ha lämnat ett malariaområde.