Välkommen till Vackra Kapstaden
Hout Bay
Sydafrika — South Africa
Vy från Victoria & Alfred Waterfront
Kapstaden "by Night"
Sydafrika — South Africa
Kapstaden — Cape Town
Hout Bay by Night
Kapstaden "by Night"

Vi arrangerar dagsturer-utflykter med svenska turistguider (sightseeing) i Kapstaden, 
gruppresor och safari i Sydafrika — Förmedling av hyrbilar till bra pris!

VinturStadstur Taffelberget m fl. För dagsturer och utflykter arbetar vi med grupper på max 13 personer och målgruppen är i första hand skandinaviska besökare med svensktalande reseguider.

Kapstaden är utan tvekan en av de vackraste städerna i världen, med en blandning av modern och gammal fin arkitektur från de portugisiska, holländska och engelska 
väldena.

Sydafrika är ett land som bjuder på den mest extrema naturskönhet. Det sydafrikanska klimatet är otroligt behagligt och det är ett av de mest fantastiska länder om man vill uppleva Afrikas natur och djurliv. Besök Sydafrika och få en upplevelse för livet. En värld i ett land heter det i Sydafrikanska turistbroschyrer och "South Africa" har verkligen allt att erbjuda, gröna kullar, böljande grässlätter, ökenlandskap, bergens dramatiska skönhet och de ljuvliga kusterna. Gautengs rika fyndigheter av guld och diamanter, Kaphalvöns härliga viner och Natals väldiga sockerplantager. Lägg därtill de utmärkta nationalparkerna med sin rika fauna.

Befolkningen har sitt ursprung i allt från nio traditionella svarta stammar, till europeiska immigranter och muslimska slavar samt indisk arbetskraft, som kom till landet under 1800-talet. Det är inte för inte som landet med denna kulturrikedom kallas regnbågsnationen.

Sydafrika är med sin dramatiska historia och rika natur ett land fyllt av kontraster. Landskapet varierar från halvöken till frodiga vinodlingar, från hav och Stränder till 3000 meter höga berg och från tempererad regnskog till bushmiljö.
 
Landet utgör en mycket vacker del av Afrika, beläget strax söder om tropikerna. Det är stort land, ca tre gånger Sveriges yta. Vackra Kapstaden ligger längst söderut vid kusten, vackert inramat av bergen Devils Peak, Table Mountain (Taffelberget) och Lions Head.

Boende i Kapstaden med omnejd

Bed & Breakfast, hus, stugor och lägenheter till uthyrning i 
Kapstaden, Sydafrika med omnejd

Vi hjälper till att boka hyrbil till bra pris.
 
Vi hjälper er med bokning av boende och safari över hela Sydafrika.

Fish Hoek är en av Kapstadens mest eftertraktade förorter vid havet!

DET BLIR INGET DYRARE ATT BOKA GENOM OSS!!! 

LÄS MER

Safari i Sydafrika

SAFARI kan man göra på en mängd olika sätt från budget till superlyx vad ni än har för budget och önskemål kan vi hjälpa er med förslag och bokningar.

LÄS MER

Dagsturer och Utflykter

Kåkstadstur, Vintur mm

Om du ska följa med på en enda guidad tur under ditt Sydafrika besök, så är den här 
turen något vi verkligen rekommenderar.

LÄS MER

Kirstenbosch Botaniska Trädgård

Kirstenbosch — "The Most Beautiful Garden in Africa"

Den botaniska trädgården ligger vid foten av Taffelberget och här finns ca 9.000 av Sydafrikas 22.000 växtarter. Trädgården är känd för sina många protea-arter. Protean är Sydfrikas nationalblomma. I den vackra trädgården finns mängder av inhemska, mer eller mindre sällsynta växter och även fåglar.


Garden Route Game Lodge

I bakgrunden av den majestätiska Langeberg bergskedjan, är ingången till Garden Route Game Lodge vid Sydafrikas världsberömda Garden Route Coast.
 
Endast 3 1/2 natursköna timmars bilfärd från Kapstaden, detta malaria fria, privata Viltreservat är hem till ett överflöd av djur- och fågelliv inklusive "the BIG 5".
 

GARDEN ROUTE GAME LODGE Garden Route Game Lodge

Garden Route Game Lodge Garden Route Game Lodge
Garden Route Game Lodge Garden Route Game Lodge
Lyxiga Lodger
 
De nyrenoverade rymliga rummen kombinerar lyx och bekvämlighet med ett afrikanskt tema. Komplett med badrum, balkong i västläge med enastående afrikanska solnedgångar allt inom några steg från poolen. Dessa rum är idealiska för familjer och ligger närmare Lodges bekvämligheter.
 
Privata Stugor/hyddor
Exklusivt boende i lyxiga hyddor med halmtak med privata badrum utformade för att erbjuda gästerna total komfort och avkoppling i en vacker omgivning. Användning av naturliga material såsom halm, sten och trä, smälter in med den afrikanska stilen för att skapa ett oförglömligt intryck. Stugorna är förenade med Huvud Lodgen via en gångväg av trä som är kantad med aloe och fynbos, och de erbjuder avskildhet och ostördhet som är perfekt för smekmånadspar.
 
Garden Route Game Lodge
 
Besökare till Garden Route Game Lodge kan njuta av vilda djur i öppna Landrovers, lyxigt boende och en minnesvärd matupplevelse i Boma restaurangen. Den vänliga personalen och ledningen finns där för att ta hand om alla dina behov för att göra din vistelse oförglömlig.
 
Historia
Garden Route Game Lodge grundades 1999 som ett ambitiöst projekt för att återställa ett område med en gång förstörd jordbruksmark till sin forna glans och införa vilda djur som tidigare fanns där.
 
Med hjälp av Dr Ken Coetzee, Conservation Management Services, utfördes en vetenskaplig studie med betoning på hållbar användning, långsiktigt bevarande av de återstående naturliga livsmiljöer och rehabilitering av redan förstörd mark. När de är färdiga, användes vetenskapliga beräkningar för att bestämma reservens bärförmåga och införsel av vilda djur kunde börja.
 
I dag är en stor mängd vilda djur, inklusive the BIG 5 åter hemma i detta Privat Viltreservat.
 

GAME VIEWING DRIVES

Morgon- och kvällsturer leds av erfarna och kunniga Rangers som delar med sig sina kunskaper av stora vilda djur även många arter av antiloper, fågellivet och lokala afrikanska folksägner.
 
Garden Route Game Lodge är för närvarande hem för giraff, vit noshörning, lejon, elefant, buffel, kudu, zebra, gnu och ytterligare 24 arter som utgör sammanlagt mer än 400 djur.
 

 

LEJON I GARDEN ROUTE GAME LODGE

Garden Route Game Lodge är hem till 7 lejon som ursprungligen kom reservatet från Shamwari i Östra Kap.
 
När Garden Route Game Lodge inleddes 2000 infördes möjligheten att anpassa lejonen och ge dem en fristad där de skulle vara skyddade. Så det var med pompa och ståt att lejonen kom till Garden Route Game Lodge den 31 mars, 2000.
 
Lejonen har anpassat sig väl till sin nya omgivning i Western Cape. Vi hoppas att deras berättelse om överlevnad kommer att ge besökarna en lärorik erfarenhet och upplysa dem om situationen för dessa magnifika djur.
 

Elefanter

ELEFANTER

Våra elefanter flyttades från Kruger National Park och kom till Garden Route Game Lodge 2001

 
De är båda föräldralösa och överlevde förra slakten som ägde rum i Kruger National Park 1994 varefter slakt avbröts.
 

CHEETAH CONSERVATION CENTER

Cheetah Conservation Center bildades 2002 för att ge besökare till Garden Route Game Lodge en inblick i situationen för den hotade arter.

 
En procentandel av intäkterna från varje gäst som stannar vid Lodge går till inköp av halsband för Cheetah i naturen.
 
REPTILE CENTER
Det är inte komplett att bo på Garden Route Game Lodge utan att se denna anläggning som är av världsklass, med över 26 arter av ormar, krokodiler och andra kallblodiga varelser.
 
Zebror
Ett absolut måste för familjer och de som vill övervinna sin rädsla för ormar!
 
MOUNTAIN BIKE TRAILS
Mountainbike stigar på olika byvägar som leder till Gouritz River Valley erbjuder en utmaning för mountainbike entusiaster.
Kortare sträckor finns på Lodgen för ungdomar att roa sig med.
 
QUAD BIKE TRAILS
Njut av en äventyrligt guidad tur på en 4x4 fyrhjuling på en gård strax utanför Mossel Bay.
 
Det är nödvändigt att boka i förväg!

 
Kontakta oss gärna för mer information om Safari och Boende

 

Lejon Leopard Elefanter Noshörning Buffel

 
Spana efter "the Big 5" på din Safari (lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel).