Välkommen till Vackra Kapstaden
Hout Bay
Sydafrika — South Africa
Vy från Victoria & Alfred Waterfront
Kapstaden "by Night"
Sydafrika — South Africa
Kapstaden — Cape Town
Hout Bay by Night
Kapstaden "by Night"

Vi arrangerar dagsturer-utflykter med svenska turistguider (sightseeing) i Kapstaden, 
gruppresor och safari i Sydafrika — Förmedling av hyrbilar till bra pris!

VinturStadstur Taffelberget m fl. För dagsturer och utflykter arbetar vi med grupper på max 13 personer och målgruppen är i första hand skandinaviska besökare med svensktalande reseguider.

Kapstaden är utan tvekan en av de vackraste städerna i världen, med en blandning av modern och gammal fin arkitektur från de portugisiska, holländska och engelska 
väldena.

Sydafrika är ett land som bjuder på den mest extrema naturskönhet. Det sydafrikanska klimatet är otroligt behagligt och det är ett av de mest fantastiska länder om man vill uppleva Afrikas natur och djurliv. Besök Sydafrika och få en upplevelse för livet. En värld i ett land heter det i Sydafrikanska turistbroschyrer och "South Africa" har verkligen allt att erbjuda, gröna kullar, böljande grässlätter, ökenlandskap, bergens dramatiska skönhet och de ljuvliga kusterna. Gautengs rika fyndigheter av guld och diamanter, Kaphalvöns härliga viner och Natals väldiga sockerplantager. Lägg därtill de utmärkta nationalparkerna med sin rika fauna.

Befolkningen har sitt ursprung i allt från nio traditionella svarta stammar, till europeiska immigranter och muslimska slavar samt indisk arbetskraft, som kom till landet under 1800-talet. Det är inte för inte som landet med denna kulturrikedom kallas regnbågsnationen.

Sydafrika är med sin dramatiska historia och rika natur ett land fyllt av kontraster. Landskapet varierar från halvöken till frodiga vinodlingar, från hav och Stränder till 3000 meter höga berg och från tempererad regnskog till bushmiljö.
 
Landet utgör en mycket vacker del av Afrika, beläget strax söder om tropikerna. Det är stort land, ca tre gånger Sveriges yta. Vackra Kapstaden ligger längst söderut vid kusten, vackert inramat av bergen Devils Peak, Table Mountain (Taffelberget) och Lions Head.

Boende i Kapstaden med omnejd

Bed & Breakfast, hus, stugor och lägenheter till uthyrning i 
Kapstaden, Sydafrika med omnejd

Vi hjälper till att boka hyrbil till bra pris.
 
Vi hjälper er med bokning av boende och safari över hela Sydafrika.

Fish Hoek är en av Kapstadens mest eftertraktade förorter vid havet!

DET BLIR INGET DYRARE ATT BOKA GENOM OSS!!! 

LÄS MER

Safari i Sydafrika

SAFARI kan man göra på en mängd olika sätt från budget till superlyx vad ni än har för budget och önskemål kan vi hjälpa er med förslag och bokningar.

LÄS MER

Dagsturer och Utflykter

Kåkstadstur, Vintur mm

Om du ska följa med på en enda guidad tur under ditt Sydafrika besök, så är den här 
turen något vi verkligen rekommenderar.

LÄS MER

Kirstenbosch Botaniska Trädgård

Kirstenbosch — "The Most Beautiful Garden in Africa"

Den botaniska trädgården ligger vid foten av Taffelberget och här finns ca 9.000 av Sydafrikas 22.000 växtarter. Trädgården är känd för sina många protea-arter. Protean är Sydfrikas nationalblomma. I den vackra trädgården finns mängder av inhemska, mer eller mindre sällsynta växter och även fåglar.


Imbasa – Safari – Jakt – Boende

Imbasa

Mitt emot huvudbyggnaden står två stora Camelthorn träd, vilket ger en välkommen skugga i den afrikanska hettan. Camelthorn är det sydafrikanska nationalträdet som finns avbildat på landets flagga.
 
Byggnadens tak är halmtäckta enligt traditionell norm. I huvudbyggnaden finns en bekväm lounge med plats för trevliga middagar. I baren kan man avnjuta en kall drink efter en lång dags safari. En öppen brasa med nattliga eldar gör att du kan glädjas åt magiken med de afrikanska nätterna. I huvudbyggnaden kan du även koppla av med en bra bok vid öppna spisen eller spela biljard med dina vänner. En vacker swimmingpool erbjuder en frist efter dagens hetta.
Imbasa Safari Imbasa Safari
Imbasa Safari Imbasa Safari

Vi kan erbjuda dig rymliga dubbelrum eller en större svit i huvudbyggnaden. Alla rum är nyrenoverade och ombyggda. Inredningen är elegant men ändå enkel med sydafrikansk touch.

För de som föredrar ett mer avskilt boende kan vi erbjuda en separat bungalow, med plats för fyra eller fler. Den har en stor veranda som vetter mot vattenhålet, där du kan koppla av, njuta av en solnedgången och titta på djuren på nära håll! Badrummet är utformat för att öka din safari upplevelse, med stora fönster mot naturen. Den innehåller också en utomhus dusch under stjärnorna.For those who prefer a more secluded lodging we can offer a separate bungalow, which sleeps four or more. The lodge will be ready by August 2007. It has a large veranda facing the waterhole, where you can relax, enjoy a sun downer and watch the animals up close! The bathroom is designed to enhance your safari experience, with large windows facing the outdoors. It also includes an open air shower under the stars. 

Safaris
Imbasa Safari Lodge erbjuder ca 2000 hektar av safaris och vi ligger 5 minuter från den nya nationalparken på 20 000 hektar.

Det finns över 18 olika djurarter på Imbasa; såsom Black Springbok, Kalahari Springbok, Blue Wilderbeest, Black Wilderbeest, Blesbok, Steenbok, Giraff, Eland, Struts, Kudu, Waterbok, Gemsbok och Impala. Andra arter är bland annat vårtsvin, lynx, duiker, zebra och. I nationalparks-området finns även buffel, svart och vit noshörning, zebror, giraffer, roan antilop och tsessebe och många andra djurarter.

En typisk safaridag startar tidigt, före soluppgången. Du serveras kaffe eller te och skorpor (den traditionella sydafrikanska skorpan) innan du följer med din guide i safaribilen. När ni åker iväg börjar solen gå upp och ni har chansen att uppleva en fantastisk safari! Ungefär klockan 11.00 serveras en stor brunch på lodgen och därefter har du tid för egna aktiviteter. Kanske genom avkoppling vid poolen, läsa en bra bok eller bara ta en tupplur. Vi startar eftermiddagen med en läcker ”afternoon tea” och därefter är det dags för eftermiddagens safari. Innan solen går ner serveras en drink ute i bushen. På kvällen serveras du en läcker middag efter att du fräschat upp dig efter en lång och spännande dag.

 
Imbasa Safari Imbasa Safari
Imbasa Safari Imbasa Safari
Imbasa Safari Imbasa Safari
Imbasa Safari Imbasa Safari

Jakt

På Imbasa erbjuder vi jakt, med erfarna professionella jägare och de bästa lokala spårarna. På våra marker finns en mängd olika djurarter, bl.a. antiloper så som Kalahari Springbok, Black Springbok, Gemsbok, Kudu, Waterbuck, Wilderbeest, Impala, Eland, Mountain Reedbok, samt även andra arter så som Zebra, Vårtsvin och många fler. 
 
Imbasa Safari Lodge erbjuder ca 30 000 hektar jakträtter där du kan jaga olika antilop arter. Jakt på "the Big Five" kan arrangeras efter förfrågan.
Imbasa Safari Imbasa Safari
Imbasa är fullt utrustat för bågskyttejakt, du väljer själv om du vill jaga till fots eller sitta i något av våra skydd.
På Imbasa tar vi hand om dina troféer och skinn på förstklassigt sätt och förbereder dem för hemtransport. Vi kan även hjälpa till med kontakt med konservator.
 
All jakt utförs enligt de regler som gäller enligt sydafrikanska lagar och den sydafrikanska naturskyddsföreningen. Vi hjälper till med den dokumentation som behövs för införsel av vapen i landet och guidar dig igenom alla regler. För att bli uppdaterad på den senaste informationen,  gällande lagar och regler för jakt, besök Sydafrikas professionella jägares hemsida: www.phasa.co.za.
Lejon Leopard Elefanter Noshörning Buffel
Spana efter "the Big 5" på din Safari (lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel).
 
Kontakta oss gärna för mer information om Safari, jakt och boende.