Välkommen till Vackra Kapstaden
Hout Bay
Sydafrika — South Africa
Vy från Victoria & Alfred Waterfront
Kapstaden "by Night"
Sydafrika — South Africa
Kapstaden — Cape Town
Hout Bay by Night
Kapstaden "by Night"

Vi arrangerar dagsturer-utflykter med svenska turistguider (sightseeing) i Kapstaden, 
gruppresor och safari i Sydafrika — Förmedling av hyrbilar till bra pris!

VinturStadstur Taffelberget m fl. För dagsturer och utflykter arbetar vi med grupper på max 13 personer och målgruppen är i första hand skandinaviska besökare med svensktalande reseguider.

Kapstaden är utan tvekan en av de vackraste städerna i världen, med en blandning av modern och gammal fin arkitektur från de portugisiska, holländska och engelska 
väldena.

Sydafrika är ett land som bjuder på den mest extrema naturskönhet. Det sydafrikanska klimatet är otroligt behagligt och det är ett av de mest fantastiska länder om man vill uppleva Afrikas natur och djurliv. Besök Sydafrika och få en upplevelse för livet. En värld i ett land heter det i Sydafrikanska turistbroschyrer och "South Africa" har verkligen allt att erbjuda, gröna kullar, böljande grässlätter, ökenlandskap, bergens dramatiska skönhet och de ljuvliga kusterna. Gautengs rika fyndigheter av guld och diamanter, Kaphalvöns härliga viner och Natals väldiga sockerplantager. Lägg därtill de utmärkta nationalparkerna med sin rika fauna.

Befolkningen har sitt ursprung i allt från nio traditionella svarta stammar, till europeiska immigranter och muslimska slavar samt indisk arbetskraft, som kom till landet under 1800-talet. Det är inte för inte som landet med denna kulturrikedom kallas regnbågsnationen.

Sydafrika är med sin dramatiska historia och rika natur ett land fyllt av kontraster. Landskapet varierar från halvöken till frodiga vinodlingar, från hav och Stränder till 3000 meter höga berg och från tempererad regnskog till bushmiljö.
 
Landet utgör en mycket vacker del av Afrika, beläget strax söder om tropikerna. Det är stort land, ca tre gånger Sveriges yta. Vackra Kapstaden ligger längst söderut vid kusten, vackert inramat av bergen Devils Peak, Table Mountain (Taffelberget) och Lions Head.

Boende i Kapstaden med omnejd

Bed & Breakfast, hus, stugor och lägenheter till uthyrning i 
Kapstaden, Sydafrika med omnejd

Vi hjälper till att boka hyrbil till bra pris.
 
Vi hjälper er med bokning av boende och safari över hela Sydafrika.

Fish Hoek är en av Kapstadens mest eftertraktade förorter vid havet!

DET BLIR INGET DYRARE ATT BOKA GENOM OSS!!! 

LÄS MER

Safari i Sydafrika

SAFARI kan man göra på en mängd olika sätt från budget till superlyx vad ni än har för budget och önskemål kan vi hjälpa er med förslag och bokningar.

LÄS MER

Dagsturer och Utflykter

Kåkstadstur, Vintur mm

Om du ska följa med på en enda guidad tur under ditt Sydafrika besök, så är den här 
turen något vi verkligen rekommenderar.

LÄS MER

Kirstenbosch Botaniska Trädgård

Kirstenbosch — "The Most Beautiful Garden in Africa"

Den botaniska trädgården ligger vid foten av Taffelberget och här finns ca 9.000 av Sydafrikas 22.000 växtarter. Trädgården är känd för sina många protea-arter. Protean är Sydfrikas nationalblomma. I den vackra trädgården finns mängder av inhemska, mer eller mindre sällsynta växter och även fåglar.


Krugerparken

Krugerparken är Sydafrikas största nationalpark. Den är hela 352 km lång, och i genomsnitt 60 km bred. I öst gränsar den sig mot Mocambique.
 
Det finns totalt 147 djurarter, 505 fågelarter, 116 krypdjurarter, 34 amfibiearter och 1980 olika plantor och träd. 
 
Impala finns det flest av, runt 100.000. Ca antal av andra arter: Elefant 9150, noshörning 2500, buffell 21.000, flodhäst 2960, leopard 1000, geopard 200, hyena 2000. 
 
Det är möjligt att åka på safari i Kruger National Park på egen hand med privatbil. Från Johannesburg är det ca fem timmars körning. Det är möjligt att bo billigt inne i parken. Beställ rum i förväg!
 
I parken råder en hastighetsgräns på 30 eller ibland max 50 km/timmen. Man kör därför i behagligt tempo och spanar efter djur. Att åka på safari kallas att åka ut på "gamedrive". Målet är att hitta “The Big Five” - lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel.

Lejon Leopard Elefanter Noshörning Buffel

Om man har en guide visar dom och berättar om allt man ser, och visar oss det som vi med otränade ögon inte kan se. Det är förvånansvärt hur lätt man kan missa även de stora djuren. Med sin kännedom om bushen kan guiderna ofta spåra upp djur som man sedan följer efter. Att sitta i en öppen Landrover ett par meter från ett rytande lejon är en oförglömlig upplevelse!
 

Fakta om ”The Big Five”

 • Den största påträffade elefanten vägde 10.000 kg (som 10 personbilar!). Normalvikt för en hona är 2.000–3.500 kg och för en hane 4.000–6.000 kg
 • En elefant kan springa i 40 km/h.
 • Elefanten producerar 150 kg avföring/dygn.
 • När den afrikanska buffeln känner sig hotad bildar hjorden en ring med tjurarna ytterst och kor med kalvar skyddade i mitten.
 • Buffelns enda fiende förutom människan är lejonet. Fler tjurar än kor dödas, vilket beror på att tjurarna oftare lever i små grupper eller ensamma.
 • Ett jagande lejon kan springa i 64 km/h.
 • Ett rytande lejon kan höras på 8 km avstånd.
 • Ett lejon kan höra ett byte på 1,5 km avstånd.
 • Leoparden strövar omkring 25 km/natt. Som mest kan den röra sig 7,5 mil på ett dygn.
 • Leoparden lever ibland nära bebyggelse. En villaägare i Nairobi i Kenya hittade en dag en vild leopard bakom soffan i sitt vardagsrum.
 • En trubbnoshörning kan väga 3,6 ton medan spetsnos-hörningen bara väger max 1,4 ton.
 • Noshörningen är närsynt. Den kan inte skilja på en människa och trädstam på 20 meters håll.
 • Noshörningshorn är gjort av keratin, samma material som vårt hår och våra naglar.

 


Kontakta oss för mer information om Safari, jakt och Boende


  
Textförfattare: Lars Magnusson
Biolog och Museipedagog, Naturhistoriska riksmuseet, Stockholm
"The Big Five"