Välkommen till Vackra Kapstaden
Hout Bay
Sydafrika — South Africa
Vy från Victoria & Alfred Waterfront
Kapstaden "by Night"
Sydafrika — South Africa
Kapstaden — Cape Town
Hout Bay by Night
Kapstaden "by Night"

Vi arrangerar dagsturer-utflykter med svenska turistguider (sightseeing) i Kapstaden, 
gruppresor och safari i Sydafrika — Förmedling av hyrbilar till bra pris!

VinturStadstur Taffelberget m fl. För dagsturer och utflykter arbetar vi med grupper på max 13 personer och målgruppen är i första hand skandinaviska besökare med svensktalande reseguider.

Kapstaden är utan tvekan en av de vackraste städerna i världen, med en blandning av modern och gammal fin arkitektur från de portugisiska, holländska och engelska 
väldena.

Sydafrika är ett land som bjuder på den mest extrema naturskönhet. Det sydafrikanska klimatet är otroligt behagligt och det är ett av de mest fantastiska länder om man vill uppleva Afrikas natur och djurliv. Besök Sydafrika och få en upplevelse för livet. En värld i ett land heter det i Sydafrikanska turistbroschyrer och "South Africa" har verkligen allt att erbjuda, gröna kullar, böljande grässlätter, ökenlandskap, bergens dramatiska skönhet och de ljuvliga kusterna. Gautengs rika fyndigheter av guld och diamanter, Kaphalvöns härliga viner och Natals väldiga sockerplantager. Lägg därtill de utmärkta nationalparkerna med sin rika fauna.

Befolkningen har sitt ursprung i allt från nio traditionella svarta stammar, till europeiska immigranter och muslimska slavar samt indisk arbetskraft, som kom till landet under 1800-talet. Det är inte för inte som landet med denna kulturrikedom kallas regnbågsnationen.

Sydafrika är med sin dramatiska historia och rika natur ett land fyllt av kontraster. Landskapet varierar från halvöken till frodiga vinodlingar, från hav och Stränder till 3000 meter höga berg och från tempererad regnskog till bushmiljö.
 
Landet utgör en mycket vacker del av Afrika, beläget strax söder om tropikerna. Det är stort land, ca tre gånger Sveriges yta. Vackra Kapstaden ligger längst söderut vid kusten, vackert inramat av bergen Devils Peak, Table Mountain (Taffelberget) och Lions Head.

Boende i Kapstaden med omnejd

Bed & Breakfast, hus, stugor och lägenheter till uthyrning i 
Kapstaden, Sydafrika med omnejd

Vi hjälper till att boka hyrbil till bra pris.
 
Vi hjälper er med bokning av boende och safari över hela Sydafrika.

Fish Hoek är en av Kapstadens mest eftertraktade förorter vid havet!

DET BLIR INGET DYRARE ATT BOKA GENOM OSS!!! 

LÄS MER

Safari i Sydafrika

SAFARI kan man göra på en mängd olika sätt från budget till superlyx vad ni än har för budget och önskemål kan vi hjälpa er med förslag och bokningar.

LÄS MER

Dagsturer och Utflykter

Kåkstadstur, Vintur mm

Om du ska följa med på en enda guidad tur under ditt Sydafrika besök, så är den här 
turen något vi verkligen rekommenderar.

LÄS MER

Kirstenbosch Botaniska Trädgård

Kirstenbosch — "The Most Beautiful Garden in Africa"

Den botaniska trädgården ligger vid foten av Taffelberget och här finns ca 9.000 av Sydafrikas 22.000 växtarter. Trädgården är känd för sina många protea-arter. Protean är Sydfrikas nationalblomma. I den vackra trädgården finns mängder av inhemska, mer eller mindre sällsynta växter och även fåglar.


Hajsafari i Sydafrika

Heldagstur

Vid Sydafrikas sydspets – Utanför Gansbaai, runt Duiker Island (med sin stora sälpopulation), är det störst chans i världen att få se vithaj.

Haj

Ditt livs möte med vithaj – Ett äventyr du inte glömmer i första taget!

Vår guide är samma som National Geographic, och alla stora berömda TV-bolag använder.

Resan från Kapstaden till Gansbaai tar ca tre timmar. Alla hoppas eller fasar för att få vara öga mot öga med en vithaj.
Haj safari Hajsafari i Sydafrika Hajsafari i Sydafrika
Hajsafari i Sydafrika Hajsafari i Sydafrika Hajsafari i Sydafrika
Hajsafari i Sydafrika Hajsafari i Sydafrika Hajsafari i Sydafrika
Hajsafari i Sydafrika Hajsafari i Sydafrika Hajsafari i Sydafrika
Det finns ingen garanti för att vi verkligen ska få se haj, berättar vår guide, och poängterar att hajarna är vilda och bestämmer själva om de vill visa sig eller inte. Men just här, utanför Sydafrikas sydspets är det störst chans i världen att få se vithaj.
 
Vi klättrar ner i buren som sänks ner vid sidan av båten. Timmarna går och alla är på helspänn. Några är där för första gången medan andra har blivit så ”hajbitna” att de besöker alla platser där man kan få se hajar.
 
Plötsligt blir det liv på den annars tysta nästan viskande besättningen – Inte mindre än fem vithajar är nyfikna på oss och på vårt lockbete den här dagen. Vi som ser dem för första gången slås av deras storlek – och lugn. Vithajen kan bli upp till sex meter lång och blir könsmogen först när den är 12–15 år. Våra bjässar är ”bara” cirka tre meter och skulle kunna kallas barn eller ungdomar.
 
Sedan 1991 är vithajar skyddade av Sydafrikansk lag och handel med dess delar som käkar, tänder och fenor är förbjuden. Ändå ser man på grund av tjuvfisket bara mindre och färre exemplar med åren.
 
Vi tar vägen tillbaka förbi sälöarna och möts av ett myller av sälar – anledningen till hajens val av boplats.

Kontakta oss gärna för mer information om det här fantastiska äventyret!