Välkommen till Vackra Kapstaden
Hout Bay
Sydafrika — South Africa
Vy från Victoria & Alfred Waterfront
Kapstaden "by Night"
Sydafrika — South Africa
Kapstaden — Cape Town
Hout Bay by Night
Kapstaden "by Night"

Vi arrangerar dagsturer-utflykter med svenska turistguider (sightseeing) i Kapstaden, 
gruppresor och safari i Sydafrika — Förmedling av hyrbilar till bra pris!

VinturStadstur Taffelberget m fl. För dagsturer och utflykter arbetar vi med grupper på max 13 personer och målgruppen är i första hand skandinaviska besökare med svensktalande reseguider.

Kapstaden är utan tvekan en av de vackraste städerna i världen, med en blandning av modern och gammal fin arkitektur från de portugisiska, holländska och engelska 
väldena.

Sydafrika är ett land som bjuder på den mest extrema naturskönhet. Det sydafrikanska klimatet är otroligt behagligt och det är ett av de mest fantastiska länder om man vill uppleva Afrikas natur och djurliv. Besök Sydafrika och få en upplevelse för livet. En värld i ett land heter det i Sydafrikanska turistbroschyrer och "South Africa" har verkligen allt att erbjuda, gröna kullar, böljande grässlätter, ökenlandskap, bergens dramatiska skönhet och de ljuvliga kusterna. Gautengs rika fyndigheter av guld och diamanter, Kaphalvöns härliga viner och Natals väldiga sockerplantager. Lägg därtill de utmärkta nationalparkerna med sin rika fauna.

Befolkningen har sitt ursprung i allt från nio traditionella svarta stammar, till europeiska immigranter och muslimska slavar samt indisk arbetskraft, som kom till landet under 1800-talet. Det är inte för inte som landet med denna kulturrikedom kallas regnbågsnationen.

Sydafrika är med sin dramatiska historia och rika natur ett land fyllt av kontraster. Landskapet varierar från halvöken till frodiga vinodlingar, från hav och Stränder till 3000 meter höga berg och från tempererad regnskog till bushmiljö.
 
Landet utgör en mycket vacker del av Afrika, beläget strax söder om tropikerna. Det är stort land, ca tre gånger Sveriges yta. Vackra Kapstaden ligger längst söderut vid kusten, vackert inramat av bergen Devils Peak, Table Mountain (Taffelberget) och Lions Head.

Boende i Kapstaden med omnejd

Bed & Breakfast, hus, stugor och lägenheter till uthyrning i 
Kapstaden, Sydafrika med omnejd

Vi hjälper till att boka hyrbil till bra pris.
 
Vi hjälper er med bokning av boende och safari över hela Sydafrika.

Fish Hoek är en av Kapstadens mest eftertraktade förorter vid havet!

DET BLIR INGET DYRARE ATT BOKA GENOM OSS!!! 

LÄS MER

Safari i Sydafrika

SAFARI kan man göra på en mängd olika sätt från budget till superlyx vad ni än har för budget och önskemål kan vi hjälpa er med förslag och bokningar.

LÄS MER

Dagsturer och Utflykter

Kåkstadstur, Vintur mm

Om du ska följa med på en enda guidad tur under ditt Sydafrika besök, så är den här 
turen något vi verkligen rekommenderar.

LÄS MER

Kirstenbosch Botaniska Trädgård

Kirstenbosch — "The Most Beautiful Garden in Africa"

Den botaniska trädgården ligger vid foten av Taffelberget och här finns ca 9.000 av Sydafrikas 22.000 växtarter. Trädgården är känd för sina många protea-arter. Protean är Sydfrikas nationalblomma. I den vackra trädgården finns mängder av inhemska, mer eller mindre sällsynta växter och även fåglar.


Vintur

Heldagstur

Vintur

En heldagstur med fantastiska scenerier, god mat och goda viner

Låt oss ta er på en oförglömlig tur genom de berömda vingårdarna runt Kapstaden.
 
Sydafrikanska viner är nu i världsklass och produktionen ökar för varje år, i dag ligger Sydafrika på sjätte plats i världen vad gäller produktion.
 
Det finns över 300 vingårdar i landet. Dom flesta ligger i västra kapprovinsen närmare bestämt runt städerna Paarl, Stellenbosch och Franschhoek.
 
Vi kommer att besöka 2-3 gårdar på vår tur. Första besöket blir på Spier utanför Stellenbosch. Den här vingården har tagit fasta på den ökade turismen och har ett stort utbud av vin, mat och övriga aktiviteter.
Vintur
Anläggningen har eget hotell och golfbana. Till och med ett eget tågset från Kapstaden. Vi stannar för fika i deras underbara picknick park och vandrar sedan runt och tittar på anläggningen.  
Efter besöket på Spier kör vi vidare genom Stellenbosch som är den andra staden som grundades i Sydafrika, en väldigt trevlig gammal stad som är värd ett besök bara den.
 
Vintur
Färden går vidare via Helshoogte Pass mot Franschhoek efter vägen stannar vi på vingården Boschendal för vår första vinprovning i skuggan av den stora eken och beroende av tid på året även en s.k. cellar tour för att kolla hur vintillverkningen går till.
 

Franschhoek betyder fritt översatt franska hörnet det var i den här dalen som dom franska hugenotterna i mitten av 1600 talet blev tilldelade landområden för att med sina kunskaper skapa grunden till den nuvarande sydafrikanska vinindustrin.

Staden är också ett gastronomiskt centrum med restauranger i världsklass. Vi intar lunch på en av våra favoriter ”French Connection” ett riktigt gourmét ställe.

Mätta och belåtna provar vi ytterligare ett vin på en lokal vingård.
 
Genom en fantastisk natur och dom största fruktodlingarna i landet går färden vidare hem till ert boende.
 
Kontakta oss gärna för mer information!
 
Vi förbehåller oss rätten att anpassa turen beroende av tid, väder och vind.