Välkommen till Vackra Kapstaden
Hout Bay
Sydafrika — South Africa
Vy från Victoria & Alfred Waterfront
Kapstaden "by Night"
Sydafrika — South Africa
Kapstaden — Cape Town
Hout Bay by Night
Kapstaden "by Night"

Vi arrangerar dagsturer-utflykter med svenska turistguider (sightseeing) i Kapstaden, 
gruppresor och safari i Sydafrika — Förmedling av hyrbilar till bra pris!

VinturStadstur Taffelberget m fl. För dagsturer och utflykter arbetar vi med grupper på max 13 personer och målgruppen är i första hand skandinaviska besökare med svensktalande reseguider.

Kapstaden är utan tvekan en av de vackraste städerna i världen, med en blandning av modern och gammal fin arkitektur från de portugisiska, holländska och engelska 
väldena.

Sydafrika är ett land som bjuder på den mest extrema naturskönhet. Det sydafrikanska klimatet är otroligt behagligt och det är ett av de mest fantastiska länder om man vill uppleva Afrikas natur och djurliv. Besök Sydafrika och få en upplevelse för livet. En värld i ett land heter det i Sydafrikanska turistbroschyrer och "South Africa" har verkligen allt att erbjuda, gröna kullar, böljande grässlätter, ökenlandskap, bergens dramatiska skönhet och de ljuvliga kusterna. Gautengs rika fyndigheter av guld och diamanter, Kaphalvöns härliga viner och Natals väldiga sockerplantager. Lägg därtill de utmärkta nationalparkerna med sin rika fauna.

Befolkningen har sitt ursprung i allt från nio traditionella svarta stammar, till europeiska immigranter och muslimska slavar samt indisk arbetskraft, som kom till landet under 1800-talet. Det är inte för inte som landet med denna kulturrikedom kallas regnbågsnationen.

Sydafrika är med sin dramatiska historia och rika natur ett land fyllt av kontraster. Landskapet varierar från halvöken till frodiga vinodlingar, från hav och Stränder till 3000 meter höga berg och från tempererad regnskog till bushmiljö.
 
Landet utgör en mycket vacker del av Afrika, beläget strax söder om tropikerna. Det är stort land, ca tre gånger Sveriges yta. Vackra Kapstaden ligger längst söderut vid kusten, vackert inramat av bergen Devils Peak, Table Mountain (Taffelberget) och Lions Head.

Boende i Kapstaden med omnejd

Bed & Breakfast, hus, stugor och lägenheter till uthyrning i 
Kapstaden, Sydafrika med omnejd

Vi hjälper till att boka hyrbil till bra pris.
 
Vi hjälper er med bokning av boende och safari över hela Sydafrika.

Fish Hoek är en av Kapstadens mest eftertraktade förorter vid havet!

DET BLIR INGET DYRARE ATT BOKA GENOM OSS!!! 

LÄS MER

Safari i Sydafrika

SAFARI kan man göra på en mängd olika sätt från budget till superlyx vad ni än har för budget och önskemål kan vi hjälpa er med förslag och bokningar.

LÄS MER

Dagsturer och Utflykter

Kåkstadstur, Vintur mm

Om du ska följa med på en enda guidad tur under ditt Sydafrika besök, så är den här 
turen något vi verkligen rekommenderar.

LÄS MER

Kirstenbosch Botaniska Trädgård

Kirstenbosch — "The Most Beautiful Garden in Africa"

Den botaniska trädgården ligger vid foten av Taffelberget och här finns ca 9.000 av Sydafrikas 22.000 växtarter. Trädgården är känd för sina många protea-arter. Protean är Sydfrikas nationalblomma. I den vackra trädgården finns mängder av inhemska, mer eller mindre sällsynta växter och även fåglar.


Kåkstadstur

Halvdagstur

Khayelitsha Kåkstad
Om du ska följa med på en enda guidad tur under ditt Sydafrika besök, så är den här turen något vi verkligen rekommenderar.
 
Dom flesta föreställer sig en kåkstad som ett totalt förslummat område, det stämmer till en viss del, men det är i verkligheten ett samhälle i samhället med sin egen ekonomi. Här finns det mesta: skolor, sjukhus, butiker, verkstäder etc. Dom flesta som bor här har i huvudsak sina inkomster från arbeten inne i städerna, pengar som sedan spenderas i kåkstaden.
 
Den största kåkstaden i Kapstaden heter Khayelitsha som betyder ”vårat nya hem” på Xhosa-språket i Khayelitsha. Här bor uppskattningsvis 500 000 människor. Man uppskattar att det bor totalt. 1,5 millioner själar i kåkstäder runt Kapstaden med andra ord vi pratar om enorma svårlösta problem.
 
Khayelitsha Kåkstad
Vi kör först till Philani-kliniken, ett projekt som startades av den svenska barnläkaren Ingrid LeRoux för ca. 25 år sedan, där får svarta kvinnor en möjlighet att lära sig att väva och framställa olika batikarbeten, som sedan säljs i en butik. Kvinnorna har också möjlighet att ha sina barn med på ett daghem i anslutning till kliniken.
 
Idén med hela projektet är att ge kvinnorna en möjlighet att få en egen inkomst och att barnen får tillgång till läkare och vård.
 
På kliniken plockar vi upp en lokal guide som bor i området och som kommer att visa oss runt.
 
Vi ska också besöka en lokal pub, och kanske vi får möjlighet att komma hem till någon familj. Vi tar en promenad i omgivningarna och besöker den lokala marknaden.
Khayelitsha Kåkstad Khayelitsha Kåkstad Khayelitsha Kåkstad
 
 
 
Missa inte Livet i Khayelitsha!
 
Kontakta oss gärna för mer information!
 
Vi förbehåller oss rätten att anpassa turen beroende av tid, väder och vind.

Kåkstadstur

1/2 dags tur till Khayelitsha

Nunc hendrerit, velit vel imperdiet facilisis, turpis lacus viverra mauris, nec vulputate eros turpis sed turpis. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Sed eleifend lobortis nunc vitae ultrices. 

learn more