Välkommen till Vackra Kapstaden
Hout Bay
Sydafrika — South Africa
Vy från Victoria & Alfred Waterfront
Kapstaden "by Night"
Sydafrika — South Africa
Kapstaden — Cape Town
Hout Bay by Night
Kapstaden "by Night"

Vi arrangerar dagsturer-utflykter med svenska turistguider (sightseeing) i Kapstaden, 
gruppresor och safari i Sydafrika — Förmedling av hyrbilar till bra pris!

VinturStadstur Taffelberget m fl. För dagsturer och utflykter arbetar vi med grupper på max 13 personer och målgruppen är i första hand skandinaviska besökare med svensktalande reseguider.

Kapstaden är utan tvekan en av de vackraste städerna i världen, med en blandning av modern och gammal fin arkitektur från de portugisiska, holländska och engelska 
väldena.

Sydafrika är ett land som bjuder på den mest extrema naturskönhet. Det sydafrikanska klimatet är otroligt behagligt och det är ett av de mest fantastiska länder om man vill uppleva Afrikas natur och djurliv. Besök Sydafrika och få en upplevelse för livet. En värld i ett land heter det i Sydafrikanska turistbroschyrer och "South Africa" har verkligen allt att erbjuda, gröna kullar, böljande grässlätter, ökenlandskap, bergens dramatiska skönhet och de ljuvliga kusterna. Gautengs rika fyndigheter av guld och diamanter, Kaphalvöns härliga viner och Natals väldiga sockerplantager. Lägg därtill de utmärkta nationalparkerna med sin rika fauna.

Befolkningen har sitt ursprung i allt från nio traditionella svarta stammar, till europeiska immigranter och muslimska slavar samt indisk arbetskraft, som kom till landet under 1800-talet. Det är inte för inte som landet med denna kulturrikedom kallas regnbågsnationen.

Sydafrika är med sin dramatiska historia och rika natur ett land fyllt av kontraster. Landskapet varierar från halvöken till frodiga vinodlingar, från hav och Stränder till 3000 meter höga berg och från tempererad regnskog till bushmiljö.
 
Landet utgör en mycket vacker del av Afrika, beläget strax söder om tropikerna. Det är stort land, ca tre gånger Sveriges yta. Vackra Kapstaden ligger längst söderut vid kusten, vackert inramat av bergen Devils Peak, Table Mountain (Taffelberget) och Lions Head.

Boende i Kapstaden med omnejd

Bed & Breakfast, hus, stugor och lägenheter till uthyrning i 
Kapstaden, Sydafrika med omnejd

Vi hjälper till att boka hyrbil till bra pris.
 
Vi hjälper er med bokning av boende och safari över hela Sydafrika.

Fish Hoek är en av Kapstadens mest eftertraktade förorter vid havet!

DET BLIR INGET DYRARE ATT BOKA GENOM OSS!!! 

LÄS MER

Safari i Sydafrika

SAFARI kan man göra på en mängd olika sätt från budget till superlyx vad ni än har för budget och önskemål kan vi hjälpa er med förslag och bokningar.

LÄS MER

Dagsturer och Utflykter

Kåkstadstur, Vintur mm

Om du ska följa med på en enda guidad tur under ditt Sydafrika besök, så är den här 
turen något vi verkligen rekommenderar.

LÄS MER

Kirstenbosch Botaniska Trädgård

Kirstenbosch — "The Most Beautiful Garden in Africa"

Den botaniska trädgården ligger vid foten av Taffelberget och här finns ca 9.000 av Sydafrikas 22.000 växtarter. Trädgården är känd för sina många protea-arter. Protean är Sydfrikas nationalblomma. I den vackra trädgården finns mängder av inhemska, mer eller mindre sällsynta växter och även fåglar.


Cape Point

Även om Cape Point är inte den sydligaste spetsen på Afrika, som många tror, men är det en av de vackraste delarna av den afrikanska kontinenten. Cape Point Naturreservat kan utforskas på olika sätt, från vandringsleder till helikopterturer.
Cape Point, den vackra spetsen av Kaphalvön, har blivit känd för sin havsutsikt, Cape Point fyren, liksom omfattande utbud av flora och fauna som du hittar här.
Cape Point naturreservat, omfattar 7750 hektar rik och varierande flora längs dess 40km kust, sträcker sig från Schuster Bay i väster till Smitswinkel Bay i öster.

Cape Point

Fortsättning

Cape Points udde består av tre uddar: Godahoppsudden  Cape Maclear och Cape Point själv. Klipporna i Cape Point, mer än 200 meter över havet, och erbjuder den perfekta utsiktsplatsen för valar, vanligare mellan maj och november. Delfiner kan ses under hela året.
Sedan 2004 har Cape Point Naturreservat varit en del av Cape Floral Kingdom, en Unescos världsarv. Det utgör också en populär del av Taffelbergets National Park.
Mångfalden, densiteten och endemism av den inhemska floran här är bland världens högsta - cirka 1 100 inhemska växtarter, av vilka en del inte förekommer någon annanstans på jorden.

Cape Point

Fortsättning

Många människor bara går rakt på fyren - men det skulle innebära att gå miste om så mycket. På många natursköna vandringsleder, kan fågelskådare få syn på ca 250 fågelarter, bland sjöfåglar, örnar, Cape sugarbirds och sunbirds samt den hotade afrikanska svart strandskatan.
Däggdjursarter som finns i Cape Point Naturreservat inkluderar antilop klipspringer, stenantilop och eland, liksom Cape mountain zebra och halvöns endemiska Chacma babianer. Blyga rovdjur som caracal och småfläckig genet patrullerar klipporna, och “Cape clawless” uttrar leker i vattensamlingar bland klipporna.
Det finns rikligt med reptiler och amfibier. “Fortunate fundis groda”, du kanske kan få syn på den mycket sällsynta “Taffelbergets spök groda” eller “Kap kvittrar grodan”.