Välkommen till Vackra Kapstaden
Hout Bay
Sydafrika — South Africa
Vy från Victoria & Alfred Waterfront
Kapstaden "by Night"
Sydafrika — South Africa
Kapstaden — Cape Town
Hout Bay by Night
Kapstaden "by Night"

Vi arrangerar dagsturer-utflykter med svenska turistguider (sightseeing) i Kapstaden, 
gruppresor och safari i Sydafrika — Förmedling av hyrbilar till bra pris!

VinturStadstur Taffelberget m fl. För dagsturer och utflykter arbetar vi med grupper på max 13 personer och målgruppen är i första hand skandinaviska besökare med svensktalande reseguider.

Kapstaden är utan tvekan en av de vackraste städerna i världen, med en blandning av modern och gammal fin arkitektur från de portugisiska, holländska och engelska 
väldena.

Sydafrika är ett land som bjuder på den mest extrema naturskönhet. Det sydafrikanska klimatet är otroligt behagligt och det är ett av de mest fantastiska länder om man vill uppleva Afrikas natur och djurliv. Besök Sydafrika och få en upplevelse för livet. En värld i ett land heter det i Sydafrikanska turistbroschyrer och "South Africa" har verkligen allt att erbjuda, gröna kullar, böljande grässlätter, ökenlandskap, bergens dramatiska skönhet och de ljuvliga kusterna. Gautengs rika fyndigheter av guld och diamanter, Kaphalvöns härliga viner och Natals väldiga sockerplantager. Lägg därtill de utmärkta nationalparkerna med sin rika fauna.

Befolkningen har sitt ursprung i allt från nio traditionella svarta stammar, till europeiska immigranter och muslimska slavar samt indisk arbetskraft, som kom till landet under 1800-talet. Det är inte för inte som landet med denna kulturrikedom kallas regnbågsnationen.

Sydafrika är med sin dramatiska historia och rika natur ett land fyllt av kontraster. Landskapet varierar från halvöken till frodiga vinodlingar, från hav och Stränder till 3000 meter höga berg och från tempererad regnskog till bushmiljö.
 
Landet utgör en mycket vacker del av Afrika, beläget strax söder om tropikerna. Det är stort land, ca tre gånger Sveriges yta. Vackra Kapstaden ligger längst söderut vid kusten, vackert inramat av bergen Devils Peak, Table Mountain (Taffelberget) och Lions Head.

Boende i Kapstaden med omnejd

Bed & Breakfast, hus, stugor och lägenheter till uthyrning i 
Kapstaden, Sydafrika med omnejd

Vi hjälper till att boka hyrbil till bra pris.
 
Vi hjälper er med bokning av boende och safari över hela Sydafrika.

Fish Hoek är en av Kapstadens mest eftertraktade förorter vid havet!

DET BLIR INGET DYRARE ATT BOKA GENOM OSS!!! 

LÄS MER

Safari i Sydafrika

SAFARI kan man göra på en mängd olika sätt från budget till superlyx vad ni än har för budget och önskemål kan vi hjälpa er med förslag och bokningar.

LÄS MER

Dagsturer och Utflykter

Kåkstadstur, Vintur mm

Om du ska följa med på en enda guidad tur under ditt Sydafrika besök, så är den här 
turen något vi verkligen rekommenderar.

LÄS MER

Kirstenbosch Botaniska Trädgård

Kirstenbosch — "The Most Beautiful Garden in Africa"

Den botaniska trädgården ligger vid foten av Taffelberget och här finns ca 9.000 av Sydafrikas 22.000 växtarter. Trädgården är känd för sina många protea-arter. Protean är Sydfrikas nationalblomma. I den vackra trädgården finns mängder av inhemska, mer eller mindre sällsynta växter och även fåglar.


Guidade Turer på svenska — Sightseeing

Låt Round and About Tours ta er på en personlig och fantastisk tur i Kapstaden och dess omgivningar.
ingen grupp är för liten eller för stor!
 
Efter många år på plats i Sydafrika kan vi regionen. Vår specialitet är Kapstaden och Västra Kapprovinsen.
 
Utöver dessa turer arrangerar och skräddarsyr vi efter ditt önskemål!

Stadstur — halvdagstur

Stadsturen är upplagd för att orientera dig geografiskt och kulturellt, vi besöker centrala stadskärnan där vi tittar på The Castle of Good Hope och dom stora marknaderna. Sedan kör vi mot SeaPoint, Clifton, Camps Bay och avslutar, beroende på vädret vid Taffelberget eller Signal Hill. Turen går vidare mot Waterfront där bland annat båtarna till Robben Island utgår ifrån.
Kåkstad

Besök i en "Kåkstad" — halvdagstur

En mycket interessant upplevelse där du får tillfälle att möta människor som lever under totalt andra förhållanden än vad vi är vana vid. Vi besöker den största kåkstaden Khayelitsha där vi ska titta på olika projekt som pågår i dessa områden.
 
Haj

Vi åker på"Hajsafari" — heldagstur

Resan från Kapstaden till Gansbaai tar ca tre timmar. Alla hoppas eller fasar för att få vara öga mot öga med en vithaj.
 
Det finns ingen garanti för att vi verkligen ska få se haj, berättar vår guide, och poängterar att hajarna är vilda och bestämmer själva om de vill visa sig eller inte. Men just här, utanför Sydafrikas sydspets är det störst chans i världen att få se vithaj.
 

Vintur — heldagstur

En avkopplande heldagstur genom kapprovinsens vindistrikt. Vingårdarna ligger i en mycket naturskön region med höga berg och bördiga dalgångar. Vi besöker berömda vingårdar i städerna, Stellenbosch, Paarl och Franschhoek, för att studera vintillverkning och för att prova dessa utsökta produkter.
Åsnepingviner

Stora Turen runt Kaphalvön — heldagstur

Ett ”måste” är turen runt Kaphalvön med slutmål Godahoppsudden. På vägen dit kör vi genom små städer som Port S:t John, Fish Hoek. Vi stannar till vid Scratch Patch för att titta på ädelstenar. I pittoreska Simon's Town gör vi ett stopp vid Boulder Beach för att mingla med åsnepingviner som är en fridlyst utrotningshotad art. På vägen tillbaka besöker vi Kirstenbosch Botaniska Trädgård en världsberömd mycket vacker trädgård.
 
Flygplatsen

Flygplatsen — CPT

Vi hämtar och lämnar på flygplatsen. Inför Fotbolls VM 2010 skedde en total ombyggnad av terminaler och parkeringshus.
 
Kontakta oss gärna för mer information.
 
 

Guidade turer på svenska — Sightseeing

Låt Round and About Tours ta er på en personlig och fantastisk tur i Kapstaden och dess omgivningar.ingen grupp är för liten eller för stor! 
Efter många år på plats i Sydafrika kan vi regionen. Vår specialitet är Kapstaden och Västra Kapprovinsen. 
Utöver dessa turer arrangerar och skräddarsyr vi efter ditt önskemål!