Välkommen till Vackra Kapstaden
Hout Bay
Sydafrika — South Africa
Vy från Victoria & Alfred Waterfront
Kapstaden "by Night"
Sydafrika — South Africa
Kapstaden — Cape Town
Hout Bay by Night
Kapstaden "by Night"

Vi arrangerar dagsturer-utflykter med svenska turistguider (sightseeing) i Kapstaden, 
gruppresor och safari i Sydafrika — Förmedling av hyrbilar till bra pris!

VinturStadstur Taffelberget m fl. För dagsturer och utflykter arbetar vi med grupper på max 13 personer och målgruppen är i första hand skandinaviska besökare med svensktalande reseguider.

Kapstaden är utan tvekan en av de vackraste städerna i världen, med en blandning av modern och gammal fin arkitektur från de portugisiska, holländska och engelska 
väldena.

Sydafrika är ett land som bjuder på den mest extrema naturskönhet. Det sydafrikanska klimatet är otroligt behagligt och det är ett av de mest fantastiska länder om man vill uppleva Afrikas natur och djurliv. Besök Sydafrika och få en upplevelse för livet. En värld i ett land heter det i Sydafrikanska turistbroschyrer och "South Africa" har verkligen allt att erbjuda, gröna kullar, böljande grässlätter, ökenlandskap, bergens dramatiska skönhet och de ljuvliga kusterna. Gautengs rika fyndigheter av guld och diamanter, Kaphalvöns härliga viner och Natals väldiga sockerplantager. Lägg därtill de utmärkta nationalparkerna med sin rika fauna.

Befolkningen har sitt ursprung i allt från nio traditionella svarta stammar, till europeiska immigranter och muslimska slavar samt indisk arbetskraft, som kom till landet under 1800-talet. Det är inte för inte som landet med denna kulturrikedom kallas regnbågsnationen.

Sydafrika är med sin dramatiska historia och rika natur ett land fyllt av kontraster. Landskapet varierar från halvöken till frodiga vinodlingar, från hav och Stränder till 3000 meter höga berg och från tempererad regnskog till bushmiljö.
 
Landet utgör en mycket vacker del av Afrika, beläget strax söder om tropikerna. Det är stort land, ca tre gånger Sveriges yta. Vackra Kapstaden ligger längst söderut vid kusten, vackert inramat av bergen Devils Peak, Table Mountain (Taffelberget) och Lions Head.

Boende i Kapstaden med omnejd

Bed & Breakfast, hus, stugor och lägenheter till uthyrning i 
Kapstaden, Sydafrika med omnejd

Vi hjälper till att boka hyrbil till bra pris.
 
Vi hjälper er med bokning av boende och safari över hela Sydafrika.

Fish Hoek är en av Kapstadens mest eftertraktade förorter vid havet!

DET BLIR INGET DYRARE ATT BOKA GENOM OSS!!! 

LÄS MER

Safari i Sydafrika

SAFARI kan man göra på en mängd olika sätt från budget till superlyx vad ni än har för budget och önskemål kan vi hjälpa er med förslag och bokningar.

LÄS MER

Dagsturer och Utflykter

Kåkstadstur, Vintur mm

Om du ska följa med på en enda guidad tur under ditt Sydafrika besök, så är den här 
turen något vi verkligen rekommenderar.

LÄS MER

Kirstenbosch Botaniska Trädgård

Kirstenbosch — "The Most Beautiful Garden in Africa"

Den botaniska trädgården ligger vid foten av Taffelberget och här finns ca 9.000 av Sydafrikas 22.000 växtarter. Trädgården är känd för sina många protea-arter. Protean är Sydfrikas nationalblomma. I den vackra trädgården finns mängder av inhemska, mer eller mindre sällsynta växter och även fåglar.


Godahoppsudden

Sydafrika

Godahoppsudden är Afrikas sydvästligaste punkt, belägen i Sydafrika inte långt från Kapstaden. Afrikas sydligaste punkt är Cape Agulhas,ca.200km öster om Godahoppsudden Vid Cape Agulhas möter den kalla Benguelaströmmen  den varmare Agulhasströmmen.Just  denna udde anse som gränspunkten mellan Atlanten och Indiska Oceanen.

Godahoppsudden rundades första gången av den portugisiske sjöfararen Bartolomeo Diaz 1488. Dias gav udden namnet "Stormarnas udde", men av marknadsföringsskäl byttes detta namn ut mot Godahoppsudden av den portugisiske kungen Johan II.

Holländske handelsresanden Jan van Riebeeck grundade 6 april 1652 Kapstaden strax norr om Godahoppsudden, såsom en bunkringshamn för Holländska Östindiska Kompaniet. Den tidigare obefolkade kapprovinsen koloniserades sedan av Holland.

The cape peninsula eller kaphalvön som det heter på svenska  är numera naturreservat där det bl a finns närgångna apor, zebror, antiloper, hjort samt struts och ett stort antal andra fåglar, t ex albatross och svart örn.

Det finns sju märkta vandringsleder genom reservatet. Föredrar man mountainbike finns det 20 kilometer väg som är tillåten. Med bil kommer man också till en hel del olika platser, bl a stränder, vikar och utsiktsplatser. Men udden är inte särskilt exploaterad med restauranger, hotell eller andra turistanläggningar.

Man tar ut en entréavgift till reservatet med udden, både för personer och fordon. Reservatet är öppet dagligen 7-18. Åk alltså inte hit för sent på dagen.

Det är uddens spets Cape Point som erbjuder områdets mest dramatiska landskap med klippor som stupar 300 meter ner i havet.

En bra utkikspunkt är det gamla fyrtornet, byggt 1857. Ha kikare med och försök få syn på säl, val, delfin och andra om lever i vattnen utanför. Från Cape Point kan man vid klart väder se ända över till Cape Hangklip på andra sidan False Bay, "den falska viken" kallad så därför att det i sjöfaratens begynnelse hände att man förväxlade False Bay med Table Bay där Kapstadens hamn ligger.

Godahoppsudden förknippas också med en annan sjöfararmyt, den om Flygande Holländaren, det olycksbådande spökskeppet vars kapten är dömd att i evig tid flacka runt på haven utan att nå hamn. En version är att det var en 1600-talskapten vid namn Hendrik van der Decken som en gång ska ha svurit att runda Godahoppsudden även om det så skulle ta honom till domedagen. Sen dess har i alla fall många sagt att de sett spökskeppet just vid udden, bland dem en ung brittisk sjöofficer 1880 som långt senare blev brittisk kung under namnet George V. Men många är de fartyg som faktiskt lidit skeppsbrott och gått under i de farliga vattnen runt "stormarnas udde".

Det går flera olika vägar över Kaphalvön mellan Kapstaden och Godahoppsudden, och turen till Good Hope är en intressant heldagstur. Avståndet mellan stad och udde är cirka 60-80 kilometer beroende på vilken väg man väljer.