Välkommen till Vackra Kapstaden
Hout Bay
Sydafrika — South Africa
Vy från Victoria & Alfred Waterfront
Kapstaden "by Night"
Sydafrika — South Africa
Kapstaden — Cape Town
Hout Bay by Night
Kapstaden "by Night"

Vi arrangerar dagsturer-utflykter med svenska turistguider (sightseeing) i Kapstaden, 
gruppresor och safari i Sydafrika — Förmedling av hyrbilar till bra pris!

VinturStadstur Taffelberget m fl. För dagsturer och utflykter arbetar vi med grupper på max 13 personer och målgruppen är i första hand skandinaviska besökare med svensktalande reseguider.

Kapstaden är utan tvekan en av de vackraste städerna i världen, med en blandning av modern och gammal fin arkitektur från de portugisiska, holländska och engelska 
väldena.

Sydafrika är ett land som bjuder på den mest extrema naturskönhet. Det sydafrikanska klimatet är otroligt behagligt och det är ett av de mest fantastiska länder om man vill uppleva Afrikas natur och djurliv. Besök Sydafrika och få en upplevelse för livet. En värld i ett land heter det i Sydafrikanska turistbroschyrer och "South Africa" har verkligen allt att erbjuda, gröna kullar, böljande grässlätter, ökenlandskap, bergens dramatiska skönhet och de ljuvliga kusterna. Gautengs rika fyndigheter av guld och diamanter, Kaphalvöns härliga viner och Natals väldiga sockerplantager. Lägg därtill de utmärkta nationalparkerna med sin rika fauna.

Befolkningen har sitt ursprung i allt från nio traditionella svarta stammar, till europeiska immigranter och muslimska slavar samt indisk arbetskraft, som kom till landet under 1800-talet. Det är inte för inte som landet med denna kulturrikedom kallas regnbågsnationen.

Sydafrika är med sin dramatiska historia och rika natur ett land fyllt av kontraster. Landskapet varierar från halvöken till frodiga vinodlingar, från hav och Stränder till 3000 meter höga berg och från tempererad regnskog till bushmiljö.
 
Landet utgör en mycket vacker del av Afrika, beläget strax söder om tropikerna. Det är stort land, ca tre gånger Sveriges yta. Vackra Kapstaden ligger längst söderut vid kusten, vackert inramat av bergen Devils Peak, Table Mountain (Taffelberget) och Lions Head.

Boende i Kapstaden med omnejd

Bed & Breakfast, hus, stugor och lägenheter till uthyrning i 
Kapstaden, Sydafrika med omnejd

Vi hjälper till att boka hyrbil till bra pris.
 
Vi hjälper er med bokning av boende och safari över hela Sydafrika.

Fish Hoek är en av Kapstadens mest eftertraktade förorter vid havet!

DET BLIR INGET DYRARE ATT BOKA GENOM OSS!!! 

LÄS MER

Safari i Sydafrika

SAFARI kan man göra på en mängd olika sätt från budget till superlyx vad ni än har för budget och önskemål kan vi hjälpa er med förslag och bokningar.

LÄS MER

Dagsturer och Utflykter

Kåkstadstur, Vintur mm

Om du ska följa med på en enda guidad tur under ditt Sydafrika besök, så är den här 
turen något vi verkligen rekommenderar.

LÄS MER

Kirstenbosch Botaniska Trädgård

Kirstenbosch — "The Most Beautiful Garden in Africa"

Den botaniska trädgården ligger vid foten av Taffelberget och här finns ca 9.000 av Sydafrikas 22.000 växtarter. Trädgården är känd för sina många protea-arter. Protean är Sydfrikas nationalblomma. I den vackra trädgården finns mängder av inhemska, mer eller mindre sällsynta växter och även fåglar.


Robben Island

Robben IslandSydafrika förändrades både tack vare yttre påtryckningar och en inre vilja hos främst svarta ledare. Under 400 år var Robben Island en plats där de styrande sände sina politiska kritiker. Ön ligger bara 12 kilometer från Kapstaden i Sydafrika. Där hölls både kriminella och politiska fångar fängslade under omänskliga förhållanden. Idag guidas man av tidigare fångar som berättar hur det var att leva där.
 
Nelson MandelaFörutom Nelson Mandelas cell får man som besökare bekanta sig med öns historia, byggnader och fångarnas krav på mänsklig behandling. För många fångar blev fängelsetiden deras universitet, utbildade som de blev av många av landets främsta akademiker som också satt fängslade. Undervisningen skedde ofta på den gemensamma toaletten invid stenbrottet dit inga fångvaktare ville komma. 
 
Robben Island är en symbol för mänsklig grymhet såväl som mänsklig överlevnad. Överlevnadskraften fick man ur gemenskapen och det andliga arv man var en del av.
 
De som betraktades som politiska bråkstakar och som icke önskvärda sändes till ön för att hållas i fångenskap, isolering, arbete och i exil. Nelson Mandela föddes 1918. Han var oppositionell mot det rasistiska systemet i Sydafrika och var känd som Svarta Nejlikan under 1960-talet. 1962 satt han fängslad på Robben Island för första gången. 1964 dömdes han till livstid för sabotage och konspiration mot staten. Han fick stanna på ön till 1982. Därefter satt han i fängsligt förvar på fastlandet till 1990.1994 hölls val i Sydafrika och Nelson Mandela blev förste svarta president för Sydafrika. Robben Island är nu ett monument över mänskligt motstånd mot ondskans krafter. En triumf över anti-rasism, fördomar och intolerans.
 
En triumf för det nya Sydafrika över det gamla.
 
Nelson Mandela 1918-2013.
 
Kontakta oss gärna om ni vill ha hjälp med att boka en Kåkstadstur samt Robben Island!