Välkommen till Vackra Kapstaden
Hout Bay
Sydafrika — South Africa
Vy från Victoria & Alfred Waterfront
Kapstaden "by Night"
Sydafrika — South Africa
Kapstaden — Cape Town
Hout Bay by Night
Kapstaden "by Night"

Vi arrangerar dagsturer-utflykter med svenska turistguider (sightseeing) i Kapstaden, 
gruppresor och safari i Sydafrika — Förmedling av hyrbilar till bra pris!

VinturStadstur Taffelberget m fl. För dagsturer och utflykter arbetar vi med grupper på max 13 personer och målgruppen är i första hand skandinaviska besökare med svensktalande reseguider.

Kapstaden är utan tvekan en av de vackraste städerna i världen, med en blandning av modern och gammal fin arkitektur från de portugisiska, holländska och engelska 
väldena.

Sydafrika är ett land som bjuder på den mest extrema naturskönhet. Det sydafrikanska klimatet är otroligt behagligt och det är ett av de mest fantastiska länder om man vill uppleva Afrikas natur och djurliv. Besök Sydafrika och få en upplevelse för livet. En värld i ett land heter det i Sydafrikanska turistbroschyrer och "South Africa" har verkligen allt att erbjuda, gröna kullar, böljande grässlätter, ökenlandskap, bergens dramatiska skönhet och de ljuvliga kusterna. Gautengs rika fyndigheter av guld och diamanter, Kaphalvöns härliga viner och Natals väldiga sockerplantager. Lägg därtill de utmärkta nationalparkerna med sin rika fauna.

Befolkningen har sitt ursprung i allt från nio traditionella svarta stammar, till europeiska immigranter och muslimska slavar samt indisk arbetskraft, som kom till landet under 1800-talet. Det är inte för inte som landet med denna kulturrikedom kallas regnbågsnationen.

Sydafrika är med sin dramatiska historia och rika natur ett land fyllt av kontraster. Landskapet varierar från halvöken till frodiga vinodlingar, från hav och Stränder till 3000 meter höga berg och från tempererad regnskog till bushmiljö.
 
Landet utgör en mycket vacker del av Afrika, beläget strax söder om tropikerna. Det är stort land, ca tre gånger Sveriges yta. Vackra Kapstaden ligger längst söderut vid kusten, vackert inramat av bergen Devils Peak, Table Mountain (Taffelberget) och Lions Head.

Boende i Kapstaden med omnejd

Bed & Breakfast, hus, stugor och lägenheter till uthyrning i 
Kapstaden, Sydafrika med omnejd

Vi hjälper till att boka hyrbil till bra pris.
 
Vi hjälper er med bokning av boende och safari över hela Sydafrika.

Fish Hoek är en av Kapstadens mest eftertraktade förorter vid havet!

DET BLIR INGET DYRARE ATT BOKA GENOM OSS!!! 

LÄS MER

Safari i Sydafrika

SAFARI kan man göra på en mängd olika sätt från budget till superlyx vad ni än har för budget och önskemål kan vi hjälpa er med förslag och bokningar.

LÄS MER

Dagsturer och Utflykter

Kåkstadstur, Vintur mm

Om du ska följa med på en enda guidad tur under ditt Sydafrika besök, så är den här 
turen något vi verkligen rekommenderar.

LÄS MER

Kirstenbosch Botaniska Trädgård

Kirstenbosch — "The Most Beautiful Garden in Africa"

Den botaniska trädgården ligger vid foten av Taffelberget och här finns ca 9.000 av Sydafrikas 22.000 växtarter. Trädgården är känd för sina många protea-arter. Protean är Sydfrikas nationalblomma. I den vackra trädgården finns mängder av inhemska, mer eller mindre sällsynta växter och även fåglar.


Sydafrikas Vindistrikt — Vingårdar

Området runt städerna Stellenbosch och Franschhoek, ungefär 6-10 mil in i landet österut från Kapstaden är mycket naturskönt och kulturhistoriskt intressant, men framförallt den sydafrikanska vinodlingens högborg.Vindruvor
 
Groot Constantia är landets äldsta vingård grundad 1685 av holländaren Simon van der Stel, guvernören som startade koloniseringen av det sydafrikanska inlandet. I början på 1800-talet var Constantiavinerna favoritdrycken vid många europeiska furstehus. I dag har Constantia sedan länge passerats av vindistriken Stellenbosch, Paarl och Franschhoek. Men gården lever högt på sina fina gamla byggnader och närheten till Kapstaden.
 
VindruvorI samband med introduktionen av kvalitetsklassificeringen “Wine of Origin System” 1973, blev Sydafrikas vingårdar indelade i 6 officiella regioner, 11 distrikt, 42 underdistrikt (wards) och estates, d v s enskilda vingårdar. Sydafrikas vingårdar återfinns till stor del i Västra Cape nära kusten, men vin produceras även i de torrare norra och östliga regionerna. Det är vid Lilla Karoo, Olifants River Valley samt den lägre Orange River. Det är stora klimatskillnader mellan dessa regioner vilket påverkar vinodlingstekniken och de vinstilar som produceras i varje region.
 

Vindruvor

De traditionella regionerna på Kaphalvön och regionerna runtomkring har ett Medelhavsklimat med varma torra somrar och rikliga vinterregn. Det gör att behovet av bevattning minskar. Härifrån, i en nordöstlig riktning mot Lilla Karoo, blir klimatet stegvis torrare och varmare, med större skillnader mellan sommar- och vintertemperaturer. Regn faller ibland även under sommarmånaderna.