Välkommen till Vackra Kapstaden
Hout Bay
Sydafrika — South Africa
Vy från Victoria & Alfred Waterfront
Kapstaden "by Night"
Sydafrika — South Africa
Kapstaden — Cape Town
Hout Bay by Night
Kapstaden "by Night"

Vi arrangerar dagsturer-utflykter med svenska turistguider (sightseeing) i Kapstaden, 
gruppresor och safari i Sydafrika — Förmedling av hyrbilar till bra pris!

VinturStadstur Taffelberget m fl. För dagsturer och utflykter arbetar vi med grupper på max 13 personer och målgruppen är i första hand skandinaviska besökare med svensktalande reseguider.

Kapstaden är utan tvekan en av de vackraste städerna i världen, med en blandning av modern och gammal fin arkitektur från de portugisiska, holländska och engelska 
väldena.

Sydafrika är ett land som bjuder på den mest extrema naturskönhet. Det sydafrikanska klimatet är otroligt behagligt och det är ett av de mest fantastiska länder om man vill uppleva Afrikas natur och djurliv. Besök Sydafrika och få en upplevelse för livet. En värld i ett land heter det i Sydafrikanska turistbroschyrer och "South Africa" har verkligen allt att erbjuda, gröna kullar, böljande grässlätter, ökenlandskap, bergens dramatiska skönhet och de ljuvliga kusterna. Gautengs rika fyndigheter av guld och diamanter, Kaphalvöns härliga viner och Natals väldiga sockerplantager. Lägg därtill de utmärkta nationalparkerna med sin rika fauna.

Befolkningen har sitt ursprung i allt från nio traditionella svarta stammar, till europeiska immigranter och muslimska slavar samt indisk arbetskraft, som kom till landet under 1800-talet. Det är inte för inte som landet med denna kulturrikedom kallas regnbågsnationen.

Sydafrika är med sin dramatiska historia och rika natur ett land fyllt av kontraster. Landskapet varierar från halvöken till frodiga vinodlingar, från hav och Stränder till 3000 meter höga berg och från tempererad regnskog till bushmiljö.
 
Landet utgör en mycket vacker del av Afrika, beläget strax söder om tropikerna. Det är stort land, ca tre gånger Sveriges yta. Vackra Kapstaden ligger längst söderut vid kusten, vackert inramat av bergen Devils Peak, Table Mountain (Taffelberget) och Lions Head.

Boende i Kapstaden med omnejd

Bed & Breakfast, hus, stugor och lägenheter till uthyrning i 
Kapstaden, Sydafrika med omnejd

Vi hjälper till att boka hyrbil till bra pris.
 
Vi hjälper er med bokning av boende och safari över hela Sydafrika.

Fish Hoek är en av Kapstadens mest eftertraktade förorter vid havet!

DET BLIR INGET DYRARE ATT BOKA GENOM OSS!!! 

LÄS MER

Safari i Sydafrika

SAFARI kan man göra på en mängd olika sätt från budget till superlyx vad ni än har för budget och önskemål kan vi hjälpa er med förslag och bokningar.

LÄS MER

Dagsturer och Utflykter

Kåkstadstur, Vintur mm

Om du ska följa med på en enda guidad tur under ditt Sydafrika besök, så är den här 
turen något vi verkligen rekommenderar.

LÄS MER

Kirstenbosch Botaniska Trädgård

Kirstenbosch — "The Most Beautiful Garden in Africa"

Den botaniska trädgården ligger vid foten av Taffelberget och här finns ca 9.000 av Sydafrikas 22.000 växtarter. Trädgården är känd för sina många protea-arter. Protean är Sydfrikas nationalblomma. I den vackra trädgården finns mängder av inhemska, mer eller mindre sällsynta växter och även fåglar.


Sevärdheter i Kapstaden med omnejd

Robben Island

Robben Island

Victoria and Alfred Waterfront är Kapstadens modernaste shoppingområde. Det ligger i den gamla hamnen, som byggdes på 1860-talet. Förutom en uppsjö av märkesbutiker och chica snabbmatställen finns här akvariet Two Oceans med prov på Atlantens och Indiska oceanens rika undervattensliv. Härifrån utgår också utflyktsbåtarna till den gamla fängelseön Robben Island.

Goda Hopps Udden

Godahoppsudden

Utöver de vanliga turistmålen: Taffelberget, Godahoppsudden, Robben Island och alla vindistrikt, finns allt från äventyrssporter till champagnekryssningar.

 

 

Taffelberget

Taffelberget

Taffelberget är ett måste, ligger som ett ryggstöd bakom Kapstaden. Linbanor går hela vägen upp och utsikten är vidunderlig. Även om det är många turister så är det värt att ta sig dit.

 

 

Cape Point

Cape Point...

är inte den afrikanska kontinentens sydligaste punkt - denna ligger vid Cape Agulhas längre öster ut — men är ändå en riktig höjdare. Från klippan med Sydafrikas starkaste fyr kan man blicka ut över den dramatiska kuststräckan som gäckat seglare ända sedan portugiserna kom hit på 1400-talet. Cape Point

Kaphalvön

 

Kaphalvön

Andlöst vackra vyer i kontrast med ett vindpinat och bergigt hedlandskap i den Sydvästligaste delen på den Afrikanska kontinenten. Vägen följer bergskedjan som löper längs False Bays östra kust. Kaphalvön

Khayelitsha Kåkstad

Kåkstad 

Kåkstadstur

Den största kåkstaden i Kapstaden heter Khayelitsha som betyder ”vårat nya hem” på Xhosa-språket i Khayelitsha. Här bor uppskattningsvis 500 000 människor. Man uppskattar att det bor totalt. 1,5 millioner själar i kåkstäder runt Kapstaden med andra ord vi pratar om enorma svårlösta problem.

Vindistrikten

Vindstrikten

Området runt städerna Stellenbosch och Franschhoek, ungefär 6-10 mil in i landet österut från Kapstaden är mycket naturskönt och kulturhistoriskt intressant, men framförallt den sydafrikanska vinodlingens högborg. Vindstrikten

Strand

 

Stränder

Det finns många stränder i Kapstaden och dess omgivningar

 

 

Scratch Patch

 

Scratch Patch

Sydafrika är ofta betraktat som världens skattkammarkista då nästan hälften av jordens ädelstenar hittas i den här regionen. Ta i första hand tillfället i akt och upptäck rikedomen och skönheten medans ni är i Kapstaden. Scratch Patch

Khayelitsha Kåkstad

 

Livet i Khayelitsha

I början av 1980-talet så beslöt apartheid-regeringen att flytta alla "legala" svarta människor från befintliga kåkstäder till en ny kåkstad. Regeringen klassificerade människor som lagliga om de hade bott i området i tio år. Den nya kåkstaden heter Khayelitsha som betyder "Nytt hem".

Livet i Khayelitsha

Kåkstadstur

Simon's Town

 

Simon's Town

Simon´s Town, är en liten pittoresk stad som ligger lite längre söderut på Kaphalvön. Hit vallfärdar folk för att se de fridlysta åsnepingvinerna. Simon's Town

 

Castle of Good Hope

 

Castle of Good Hope

Ingång på Buitenkant Street. Slottet byggdes för 350 år sedan för att försvara Kapstaden, men har aldrig använts till något annat än sevärdhet. Castle of Good Hope

 
Fish Hoek

Fish Hoek

är en av små städer som tillsammans Muizenberg, St James, Kalk Bay och Simon's Town ligger som ett pärlband vid kusten av False Bay, vars vatten värms upp av den varma Aghulas strömmen i Indiska Oceanen.
 
Fish Hoek's strand är känd för att vara den säkraste stranden på Kaphalvön.
Kirstenbosch Botaniska Trädgård

Kirstenbosch Botaniska Trädgård

Kirstenbosch — "The Most Beautiful Garden in Africa". Den botaniska trädgården ligger vid foten av Taffelberget och här finns ca 9.000 av Sydafrikas 22.000 växtarter. Trädgården är känd för sina många protea-arter. Protean är Sydfrikas nationalblomma. I den vackra trädgården finns mängder av inhemska, mer eller mindre sällsynta växter och även fåglar. Kirstenbosch Botaniska Trädgård

 

Guidade Turer