Välkommen till Vackra Kapstaden
Hout Bay
Sydafrika — South Africa
Vy från Victoria & Alfred Waterfront
Kapstaden "by Night"
Sydafrika — South Africa
Kapstaden — Cape Town
Hout Bay by Night
Kapstaden "by Night"

Vi arrangerar dagsturer-utflykter med svenska turistguider (sightseeing) i Kapstaden, 
gruppresor och safari i Sydafrika — Förmedling av hyrbilar till bra pris!

VinturStadstur Taffelberget m fl. För dagsturer och utflykter arbetar vi med grupper på max 13 personer och målgruppen är i första hand skandinaviska besökare med svensktalande reseguider.

Kapstaden är utan tvekan en av de vackraste städerna i världen, med en blandning av modern och gammal fin arkitektur från de portugisiska, holländska och engelska 
väldena.

Sydafrika är ett land som bjuder på den mest extrema naturskönhet. Det sydafrikanska klimatet är otroligt behagligt och det är ett av de mest fantastiska länder om man vill uppleva Afrikas natur och djurliv. Besök Sydafrika och få en upplevelse för livet. En värld i ett land heter det i Sydafrikanska turistbroschyrer och "South Africa" har verkligen allt att erbjuda, gröna kullar, böljande grässlätter, ökenlandskap, bergens dramatiska skönhet och de ljuvliga kusterna. Gautengs rika fyndigheter av guld och diamanter, Kaphalvöns härliga viner och Natals väldiga sockerplantager. Lägg därtill de utmärkta nationalparkerna med sin rika fauna.

Befolkningen har sitt ursprung i allt från nio traditionella svarta stammar, till europeiska immigranter och muslimska slavar samt indisk arbetskraft, som kom till landet under 1800-talet. Det är inte för inte som landet med denna kulturrikedom kallas regnbågsnationen.

Sydafrika är med sin dramatiska historia och rika natur ett land fyllt av kontraster. Landskapet varierar från halvöken till frodiga vinodlingar, från hav och Stränder till 3000 meter höga berg och från tempererad regnskog till bushmiljö.
 
Landet utgör en mycket vacker del av Afrika, beläget strax söder om tropikerna. Det är stort land, ca tre gånger Sveriges yta. Vackra Kapstaden ligger längst söderut vid kusten, vackert inramat av bergen Devils Peak, Table Mountain (Taffelberget) och Lions Head.

Boende i Kapstaden med omnejd

Bed & Breakfast, hus, stugor och lägenheter till uthyrning i 
Kapstaden, Sydafrika med omnejd

Vi hjälper till att boka hyrbil till bra pris.
 
Vi hjälper er med bokning av boende och safari över hela Sydafrika.

Fish Hoek är en av Kapstadens mest eftertraktade förorter vid havet!

DET BLIR INGET DYRARE ATT BOKA GENOM OSS!!! 

LÄS MER

Safari i Sydafrika

SAFARI kan man göra på en mängd olika sätt från budget till superlyx vad ni än har för budget och önskemål kan vi hjälpa er med förslag och bokningar.

LÄS MER

Dagsturer och Utflykter

Kåkstadstur, Vintur mm

Om du ska följa med på en enda guidad tur under ditt Sydafrika besök, så är den här 
turen något vi verkligen rekommenderar.

LÄS MER

Kirstenbosch Botaniska Trädgård

Kirstenbosch — "The Most Beautiful Garden in Africa"

Den botaniska trädgården ligger vid foten av Taffelberget och här finns ca 9.000 av Sydafrikas 22.000 växtarter. Trädgården är känd för sina många protea-arter. Protean är Sydfrikas nationalblomma. I den vackra trädgården finns mängder av inhemska, mer eller mindre sällsynta växter och även fåglar.


Mfuwe Lodge Elefanter i Zambia

Elefanterna marscherar genom hotellets lobby efter det att det byggdes på deras vandring spår!

Detta är INTE från Sydafrika, men det är trevlig information - Missa inte videon längst ner på sidan!

Mfuwe Lodge i Zambia råkar ha byggts intill en mango lund som en familj elefanter alltid besöker när frukten mognar. När de återvände ett år och fann lyxboende i vägen, då gick dom helt enkelt igenom lobbyn för att nå sin älskade mango lund.

Djuren kommer i par. Personal och besökare har vant sig vid elefanternas improviserade promenader genom lobbyn. Nu kommer familjegruppen, under ledning av matriark Wonky Tusk, tillbaka varje november och stannar i fyra till sex veckor för att frossa på mangos - upp till fyra gånger om dagen. Andy Hogg, 44, lodgens direktör, har bott i South Luangwa National Park sedan 1982. Men under alla sina år att hantera vilda djur har han aldrig har sett en sådan intim interaktion mellan människor och vilda djur. "Det här är den enda platsen i världen där elefanterna fritt kan komma så nära människor", säger Andy. "Elefanterna börjar komma igenom baslägret i slutet av november varje år för att äta mogna mango från våra träd."

Mfuwe Elefanter Mfuwe Elefanter

Elefanthjorden på 10 elefanter lever i den 5.000 kvadratkilometer stora nationalparken, och leds till lodgen varje dag av Wonky Tusk. Hotellet byggdes direkt i vägen för elefanternas väg till en av sina favoriträtter... Mango. 

"Det mest intressanta med dessa vilda djur", förklarar Andy, "är att detta är den enda hjord som kommer igenom, och dom kommer och går som dom vill.

Mfuwe Elefanter Mfuwe Elefanter

Mfuwe Lodge består av sju läger och baslägret där elefanterna går igenom. De 150 anställa, och ledningen av lodgen rapporterar att det inte har förekommit några incidenter med de vilda elefanterna hittills. "Elefanterna kan komma rimligt nära till personalen, som ni kan se på bilderna av elefanterna nära receptionen," förklarar Andy. "Men vi tillåter inte gästerna att komma för nära."

Mfuwe Elefanter Mfuwe Elefanter

"Gästerna kan stå i lobbyn, men bara så länge det finns en barriär mellan elefanter och gäster," tillade han.

"Elefanterna är inte aggressiva, men man ska inte fresta dom. Det är elefanternas val att vara här och de har kommit hit de senaste tio åren. Det finns andra vilda mangoträd i närheten, men dom föredrar våra. Lodgen var omedvetet byggd på "deras väg"," säger Andy," så vi hade ingen aning om dom skulle komma. Det var inte ett design fel, vi visste bara inte. Lodgen byggdes och elefanterna började gå rakt igenom lobbyn."

"Vi håller folk på säkert avstånd, men låter dom tillräckligt nära för att se vad som pågår. Det är fortfarande vilda och farliga djur, så det måste finnas tillräckligt med tid för människor att komma undan."

Lodgen ligger i ett idyllisk nationellt parklandskap. Naturligtvis blir lodgen mer upptagen av både elefanter och gäster under november." Vi tycker att vi får fler människor som besöker oss under elefant migrationen på grund av den unika upplevelsen av att vara så nära vilda djur i en ovanlig miljö", säger Andy. "Men som sagt det är ett helt naturligt fenomen, att elefanterna kommer hit av sig själva. Det är verkligen en sällsynt men magnifik syn."

Mfuwe Lodge Elefant Video

Här är en annan bra Mfuwe Lodge Elefant Video att titta på!