Välkommen till Vackra Kapstaden
Hout Bay
Sydafrika — South Africa
Vy från Victoria & Alfred Waterfront
Kapstaden "by Night"
Sydafrika — South Africa
Kapstaden — Cape Town
Hout Bay by Night
Kapstaden "by Night"

Vi arrangerar dagsturer-utflykter med svenska turistguider (sightseeing) i Kapstaden, 
gruppresor och safari i Sydafrika — Förmedling av hyrbilar till bra pris!

VinturStadstur Taffelberget m fl. För dagsturer och utflykter arbetar vi med grupper på max 13 personer och målgruppen är i första hand skandinaviska besökare med svensktalande reseguider.

Kapstaden är utan tvekan en av de vackraste städerna i världen, med en blandning av modern och gammal fin arkitektur från de portugisiska, holländska och engelska 
väldena.

Sydafrika är ett land som bjuder på den mest extrema naturskönhet. Det sydafrikanska klimatet är otroligt behagligt och det är ett av de mest fantastiska länder om man vill uppleva Afrikas natur och djurliv. Besök Sydafrika och få en upplevelse för livet. En värld i ett land heter det i Sydafrikanska turistbroschyrer och "South Africa" har verkligen allt att erbjuda, gröna kullar, böljande grässlätter, ökenlandskap, bergens dramatiska skönhet och de ljuvliga kusterna. Gautengs rika fyndigheter av guld och diamanter, Kaphalvöns härliga viner och Natals väldiga sockerplantager. Lägg därtill de utmärkta nationalparkerna med sin rika fauna.

Befolkningen har sitt ursprung i allt från nio traditionella svarta stammar, till europeiska immigranter och muslimska slavar samt indisk arbetskraft, som kom till landet under 1800-talet. Det är inte för inte som landet med denna kulturrikedom kallas regnbågsnationen.

Sydafrika är med sin dramatiska historia och rika natur ett land fyllt av kontraster. Landskapet varierar från halvöken till frodiga vinodlingar, från hav och Stränder till 3000 meter höga berg och från tempererad regnskog till bushmiljö.
 
Landet utgör en mycket vacker del av Afrika, beläget strax söder om tropikerna. Det är stort land, ca tre gånger Sveriges yta. Vackra Kapstaden ligger längst söderut vid kusten, vackert inramat av bergen Devils Peak, Table Mountain (Taffelberget) och Lions Head.

Boende i Kapstaden med omnejd

Bed & Breakfast, hus, stugor och lägenheter till uthyrning i 
Kapstaden, Sydafrika med omnejd

Vi hjälper till att boka hyrbil till bra pris.
 
Vi hjälper er med bokning av boende och safari över hela Sydafrika.

Fish Hoek är en av Kapstadens mest eftertraktade förorter vid havet!

DET BLIR INGET DYRARE ATT BOKA GENOM OSS!!! 

LÄS MER

Safari i Sydafrika

SAFARI kan man göra på en mängd olika sätt från budget till superlyx vad ni än har för budget och önskemål kan vi hjälpa er med förslag och bokningar.

LÄS MER

Dagsturer och Utflykter

Kåkstadstur, Vintur mm

Om du ska följa med på en enda guidad tur under ditt Sydafrika besök, så är den här 
turen något vi verkligen rekommenderar.

LÄS MER

Kirstenbosch Botaniska Trädgård

Kirstenbosch — "The Most Beautiful Garden in Africa"

Den botaniska trädgården ligger vid foten av Taffelberget och här finns ca 9.000 av Sydafrikas 22.000 växtarter. Trädgården är känd för sina många protea-arter. Protean är Sydfrikas nationalblomma. I den vackra trädgården finns mängder av inhemska, mer eller mindre sällsynta växter och även fåglar.


Elefantunge attackerad av krokodil i Krugerparken, Sydafrika

En elefantunge räddades av sin hjord efter att ha fångats i gapet på en krokodil

Elefant

 

Scenen fångades av amatörfotografen Johan Opperman när han tar bilder av en familj av afrikanska bush elefanter som betar vid ett vattenhål och för att svalka sig.

Under ett vakande öga av sin familj, tar den unga elefanten sig till kanten av vattenhålet för att dricka vatten.

Men en krokodil kastar sig på ungen, i hopp om att döda den, genom att låsa sina käkar runt dess snabel.

När elefanthjorden hörde ungens nödrop skrämde de bort krokodilen genom trumpetande och att stampa runt. Efter attacken stannade hjorden med den ungen.

Elefanter

När hjorden beslutade allt var bra, korsade de dammen tillsammans, bara några meter från där krokodilen hade gömt sig. Mr Opperman, från Pretoria, Sydafrika fångade detta otroliga ögonblick medan han var på en dagstur i landets Kruger National Park.

Elefanter

38-åringen sa: "Elefanterna var bara och betade i området, för att dricka vatten och att kyla ner sig - typiskt elefant beteende .

"Krokodilen tog tag i elefantungen och gjorde ett försök att döda - den hoppades på en trevlig lunch med elefant på menyn. Jag hört från ett par experter att detta är dock mycket sällsynt, och att krokodiler normalt inte försöka fånga elefanter.”

"När krokodilen fick tag i elefantungen, blev hela hjorden galna, sprang runt och trumpetande, och fortsatte sedan att komma till undsättning av elefantungen. Efter den räddats, stannade alla elefanter i hjorden runt ungen för att se till att allt var okej.” "De som kom till undsättning var troligen kvinnor, särskilt den kvinnliga matriarken”.

 

"Jag förstod inte exakt vad jag lyckades fånga på film tills jag kom till min semesterort den natten och tittade igenom bilderna på min dator." Skärmen på digitala kameror är inte den bästa och gjorde det svårt att se detaljerna av vad fångats.

 

"När “äventyret” började, började jag precis klicka på ett typisk amatörsätt, i hopp om att få åtminstone något . "Det var en överraskning att senare se på den större dataskärmen att jag lyckades faktiskt få en bild av krokodilen dra i elefantens snabel."

Elefant

 

Photo: Johan Opperman/Solent News