Välkommen till Vackra Kapstaden i Sydafrika!

Hajsafari i Sydafrika

Heldagstur

Vid Sydafrikas sydspets – Utanför Gansbaai, runt Duiker Island (med sin stora sälpopulation), är det störst chans i världen att få se vithaj.

Haj

Ditt livs möte med vithaj – Ett äventyr du inte glömmer i första taget!

Vår guide är samma som National Geographic, och alla stora berömda TV-bolag använder.

Resan från Kapstaden till Gansbaai tar ca tre timmar. Alla hoppas eller fasar för att få vara öga mot öga med en vithaj.
Haj safari Hajsafari i Sydafrika Hajsafari i Sydafrika
Hajsafari i Sydafrika Hajsafari i Sydafrika Hajsafari i Sydafrika
Hajsafari i Sydafrika Hajsafari i Sydafrika Hajsafari i Sydafrika
Hajsafari i Sydafrika Hajsafari i Sydafrika Hajsafari i Sydafrika
Det finns ingen garanti för att vi verkligen ska få se haj, berättar vår guide, och poängterar att hajarna är vilda och bestämmer själva om de vill visa sig eller inte. Men just här, utanför Sydafrikas sydspets är det störst chans i världen att få se vithaj.
 
Vi klättrar ner i buren som sänks ner vid sidan av båten. Timmarna går och alla är på helspänn. Några är där för första gången medan andra har blivit så ”hajbitna” att de besöker alla platser där man kan få se hajar.
 
Plötsligt blir det liv på den annars tysta nästan viskande besättningen – Inte mindre än fem vithajar är nyfikna på oss och på vårt lockbete den här dagen. Vi som ser dem för första gången slås av deras storlek – och lugn. Vithajen kan bli upp till sex meter lång och blir könsmogen först när den är 12–15 år. Våra bjässar är ”bara” cirka tre meter och skulle kunna kallas barn eller ungdomar.
 
Sedan 1991 är vithajar skyddade av Sydafrikansk lag och handel med dess delar som käkar, tänder och fenor är förbjuden. Ändå ser man på grund av tjuvfisket bara mindre och färre exemplar med åren.
 
Vi tar vägen tillbaka förbi sälöarna och möts av ett myller av sälar – anledningen till hajens val av boplats.

Kontakta oss gärna för mer information om det här fantastiska äventyret!

Vintur

Heldagstur

Vintur

En heldagstur med fantastiska scenerier, god mat och goda viner

Låt oss ta er på en oförglömlig tur genom de berömda vingårdarna runt Kapstaden.
 
Sydafrikanska viner är nu i världsklass och produktionen ökar för varje år, i dag ligger Sydafrika på sjätte plats i världen vad gäller produktion.
 
Det finns över 300 vingårdar i landet. Dom flesta ligger i västra kapprovinsen närmare bestämt runt städerna Paarl, Stellenbosch och Franschhoek.
 
Vi kommer att besöka 2-3 gårdar på vår tur. Första besöket blir på Spier utanför Stellenbosch. Den här vingården har tagit fasta på den ökade turismen och har ett stort utbud av vin, mat och övriga aktiviteter.
Vintur
Anläggningen har eget hotell och golfbana. Till och med ett eget tågset från Kapstaden. Vi stannar för fika i deras underbara picknick park och vandrar sedan runt och tittar på anläggningen.  
Efter besöket på Spier kör vi vidare genom Stellenbosch som är den andra staden som grundades i Sydafrika, en väldigt trevlig gammal stad som är värd ett besök bara den.
 
Vintur
Färden går vidare via Helshoogte Pass mot Franschhoek efter vägen stannar vi på vingården Boschendal för vår första vinprovning i skuggan av den stora eken och beroende av tid på året även en s.k. cellar tour för att kolla hur vintillverkningen går till.
 

Franschhoek betyder fritt översatt franska hörnet det var i den här dalen som dom franska hugenotterna i mitten av 1600 talet blev tilldelade landområden för att med sina kunskaper skapa grunden till den nuvarande sydafrikanska vinindustrin.

Staden är också ett gastronomiskt centrum med restauranger i världsklass. Vi intar lunch på en av våra favoriter ”French Connection” ett riktigt gourmét ställe.

Mätta och belåtna provar vi ytterligare ett vin på en lokal vingård.
 
Genom en fantastisk natur och dom största fruktodlingarna i landet går färden vidare hem till ert boende.
 
Kontakta oss gärna för mer information!
 
Vi förbehåller oss rätten att anpassa turen beroende av tid, väder och vind.

Stora Turen runt Kaphalvön

Heldagstur

Åsnepingviner Vi startar efter frukost och efter en kort biltur genom Simon's Town  (Sydafrikas största marinbas) kommer vi till Boulders Beach där en koloni med åsnepingviner tagit stranden i besittning. Namnet har dom fått efter sitt läte som påminner om en åsnas.
Babian
Färden går vidare till Cape Point Nature Reserve. I parken finns det stora chanser att vi ser bland annat babianer, olika typer av bockar, zebror och strutsar m.m.
Cape Point Mätta och belåtna kör vi längs kusten via Chapman Peak Road, (Av många ansedd som den vackraste kustvägen i världen.) via Hout Bay till Kirstenbosch Botaniska Trädgård en upplevelse bara den.
 Long Beach 
Efter parken stannar vi för lunch på en restaurang i lantlig miljö.
 
Kontakta oss gärna för mer information!
 
Vi förbehåller oss rätten att anpassa turen beroende av tid, väder och vind.
 
 

Underkategorier

Sök Kapstaden

Kontakta Oss

Telefon:

I Sverige: 08-5197 0339

I Sydafrika: 072-147 2784

E-post:

 info @ kapstaden.com

Besökare Nu

Vi har 130 besökare och inga medlemmar online

Facebook

Gilla oss på Facebook

Dela Gärna